Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  10:50 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 11:58

Το ΕΚΦΕ στο 2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Παναιτωλίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χθες στο 2ο ολοήμερο νηπιαγωγείο Παναιτωλίου είχαν καλεσμένο το ΕΚΦΕ

Τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) ανήκουν στις υποστηρικτές δομές της δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Είναι κέντρα έρευνας, τεχνικής και παιδαγωγικής υποστήριξης της εργαστηριακής διδασκαλίας των μαθημάτων Φυσικών Επιστημών καθώς και σύμβουλοι για την οργάνωση των σχολικών εργαστηρίων φυσικών επιστημών (ΣΕΦΕ) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε επίπεδο νομού.

Σήμερα λοιπόν επισκέφθηκαν το σχολείο, ένας δάσκαλος και ένας φυσικός, από το ΕΚΦΕ και έφτιαξαν σαπούνι, ώστε να δουν από κοντά τα παιδιά του Νηπιαγωγείου πως παρασκευάζεται και πως ωριμάζει.

Θα χρειαστεί ένας μήνας τουλάχιστον για να ωριμάσει και θα το παρατηρούν κάθε μέρα πως θα σκληραίνει και θα αλλάζει χρώμα. Και μετά από ένα μήνα θα μπορούν τα παιδιά να το πάρουν σπίτι τους σε ατομική συσκευασία φυσικά.

panaitolionews.gr
 
Διαβάστηκε 794 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.