Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:43 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 22:23

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Και οι πιο σκοτεινές στιγμές μπορούν να μετατραπούν σε φωτεινούς φάρους…»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος, εκπροσώπησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και προσωπικά τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη, στις εκδηλώσεις μνήμης για τον καθηγητή, Νίκο Τεμπονέρα, στην Πάτρα.

Σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου επεσήμανε: «Ισχυρές και προοδευτικές είναι οι κοινωνίες που αντί της λήθης, προτιμούν να αντλούν πολύτιμες διδαχές ακόμα και από τις πιο θλιβερές καμπές της ιστορίας τους. Και πιστεύω πως η κοινωνία μας έχει διδαχθεί πλέον ότι η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται μόνο στο πεδίο των επιχειρημάτων, καθώς κοινός τόπος όλων των πολιτικών δυνάμεων πρέπει να είναι η ενότητα της κοινωνίας και η διαφύλαξη των στοιχείων που μας ενώνουν όλους». 

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας που απουσιάζει στο εξωτερικό, σε δήλωσή του, αναφέρει: «Αποτίουμε τον οφειλόμενο σεβασμό στη μνήμη ενός ανθρώπου που χάθηκε πρόωρα και άδικα, με την πεποίθηση ότι ακόμα και οι πιο σκοτεινές στιγμές του παρελθόντος, μπορούν να μετατραπούν σε φωτεινούς φάρους του μέλλοντος. Φάρους που θα αναδεικνύουν τις αξίες της ενότητας, της μετριοπάθειας και της ομαλής δημοκρατικής συνέχειας. Μαθήματα, που όπως όλα δείχνουν, οι νεότερες γενιές των πολιτών αυτού του τόπου γνωρίζουν καλά. Και αυτό πρέπει να μας κάνει όλους περισσότερο αισιόδοξους…».

Διαβάστηκε 1049 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.