Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  8:53 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 17:40

Πιέζει για τον Άγριλο η Κυβέρνηση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για τις απογευματινές ώρες σήμερα είναι προγραμματισμένη η κρίσιμη σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών με θέμα τις «Δομές Φιλοξενίας Μεταναστών και Προσφύγων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου».

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες και αναμένεται οι αρμόδιοι από κυβερνητικής πλευράς να κάνουν γνωστές τις τελικές τους προθέσεις για τους χώρους που θα φιλοξενήσουν τα κέντρα μεταναστών-προσφύγων σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία καθώς εξαιρούν σε αυτή τη φάση την Αχαΐα.

Ειδικότερα για την Αιτωλοακαρνανία όλες οι τελευταίες πληροφορίες συγκλίνουν πως η Κυβέρνηση εξετάζει αποκλειστικά και μόνο την περίπτωση του παλαιού στρατοπέδου στον Άγριλο και θα επιμείνει προς αυτή την κατεύθυνση με τον δήμαρχο Γιώργο Κατσούλα να αναμένεται εκ νέου να εκφράσει τα πολλάκις διατυπωμένα επιχειρήματα ενάντια σε αυτό το σχέδιο.

Στη σύσκεψη προγραμματίζεται να συμμετάσχουν οι Υπουργοί Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και  Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης , ο  Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο  Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος και υπηρεσιακά στελέχη .

Χθες μάλιστα κλήθηκαν σε αντίστοιχη σύσκεψη- ενημέρωση κυβερνητικοί βουλευτές από όλη την Ελλάδα στους οποίους έγιναν γνωστές οι κυβερνητικές προθέσεις. Σε αυτή συμμετείχαν οι Αιτωλοακαρνάνες Μάριος Σαλμάς και Σπήλιος Λιβανός ενώ ο Κώστας Καραγκούνης απουσίασε. Οι βουλευτές εξέφρασαν τις αντιρρήσεις και τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας.

Σημειωτέον πως σοβαρή παράμετρος για την περίπτωση του Άγριλου αποτελεί το γεγονός πως το παλαιό στρατόπεδο έχει περάσει πλέον στην ιδιοκτησία του δήμου Αμφιλοχίας την ώρα που η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι εκεί να εγκατασταθούν 1500-2000 μετανάστες.

Το αν η πρόθεση δεν γίνει και οριστική απόφαση θα διαφανεί τις επόμενες ώρες, το πολύ ημέρες. Η δημοτική αρχή Αμφιλοχίας -υπάρχει και ομόφωνη απόφαση δημοτικού συμβουλίου-προς το παρόν αντιστέκεται.

Ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Γ.Κατσούλας σε πρόσφατη επιστολή στον Αλκιβιάδη Στεφανή έκανε λόγο για κλίμα αναστάτωση της τοπικής κοινωνίας και υπογράμμισε πως η έκταση του λειτουργούσε το παλαιό στρατόπεδο αποτελεί ιδιοκτησία του δήμου Αμφιλοχίας που έχει όλα τα νόμιμα δικαιώματα του επί του ακινήτου αυτού το οποίο και νέμεται ενοικιάζοντας το σε αγρότες και κτηνοτρόφους.

Σημειώσε εξάλλου ότι εντός του χώρου υπάρχει ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο οποίος λειτουργεί κανονικά και εκεί διοργανώνεται πανήγυρης κατά τον δεκαπενταύγουστο και γίνονται λειτουργίες κατά τη διάρκεια του έτους ενώ η έκταση έχει ενταχθεί στον σχεδιασμό του δήμου για ανάπλαση και δημιουργία θεματικού πάρκου και εγκαταστάσεων αναψυχής μιας και γειτνιάζει με τη λίμνη Αμβρακία που βρίσκεται εντός προστατευόμενης περιοχής Natura ενώ προς τούτο έχει εγγραφεί πίστωση στο τεχνικό πρόγραμμα για τον προϋπολογισμό του δήμου.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1082 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.