Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  9:51 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 00:58

Αγρίνιο: «Ελληνοτουρκικά και Ανθεκτικότητα του Ελληνισμού»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με την “Πανεμπορική Αγρινίου Α.Ε.” πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα εκδήλωση στο Αγρίνιο με θέμα «Ελληνοτουρκικά και Ανθεκτικότητα του Ελληνισμού» στην οποία ομιλητής ήταν ο Στρατηγικός σύμβουλος Νίκος Λυγερός και συντονιστής ο Δημοσιογράφος Νίκος Κανής.

Ο κ. Λυγερός ανέλυσε τις σχέσεις όχι μόνο με δύο παίχτες στην ευρύτερη ζώνη της μεσογείου, ανέλυσε την ζώνη επαφής της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζοντας τον τρόπο που “παίζουν” οι μεγάλοι παίχτες όπως λ.χ. η Αμερική και η Ρωσία για να καταλήξει στο ότι η ισορροπία δεν είναι μόνο σε τοπικό επίπεδο, εστίασε στην διαμόρφωση των συμφωνιών της Ελλάδας για την ΑΟΖ και τον αγωγό ESTMED που περνάει και από την Αιτωλοακαρνανία, αλλά και τις συμμαχίες που διαμορφώνονται στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας. Ο κ,. Λυγερός έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην τριπλή συμμαχία της Ελλάδας, της Αιγύπτου και του Ισραήλ, αλλά και στο πρόσφατο γεγονός με την απώλεια του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί. 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1867 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.