Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:47 μμ
 
wm small
Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2020 10:37

Στην τελική ευθεία για τη Δομή Μεταναστών στην Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην τελική ευθεία μπαίνει το ζήτημα των Δομών Φιλοξενίας Μεταναστών στη Δυτική Ελλάδα (Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία), αφού σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη ξεκινήσει τις συσκέψεις σε υπηρεσιακό επίπεδο για να δρομολογήσει την εγκατάσταση μεταναστών στις δύο περιοχές. Μάλιστα, εντός  της εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα «κλειστή» σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών, στην οποία έχει κληθεί να συμμετάσχει και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σύσκεψη θα ζητηθεί -αν δεν έχει ήδη ζητηθεί- και η παρουσία των βουλευτών των δύο περιφερειακών ενοτήτων, προκειμένου να ενημερωθούν για το αν τελικά θα προχωρήσει η κατασκευή δομών φιλοξενίας μεταναστών και πόσοι μετανάστες θα φιλοξενηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο το μεσημέρι ολοκληρώνεται η προθεσμία υποβολής προσφορών στον διαγωνισμό που έχει προκηρύξει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), ύψους 2,3 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή σχετικής δομής στην περιοχή του Πύργου. Από την πλευρά της κυβέρνησης είναι αξιοσημείωτο πως δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση και πρόθεση διαβούλευσης με τους τοπικούς εκπροσώπους, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να ξανατεθεί επί τάπητος το σενάριο φιλοξενίας 1500 μεταναστών στην περιοχή.

proini.news.gr

 

Διαβάστηκε 901 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.