Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  7:52 πμ
 
wm small
Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2020 10:35

Μείωση 20% στον ΕΝΦΙΑ κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την επαναφορά της έκπτωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 20% για τα κενά και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα για το 2020 σχεδιάζει η κυβέρνηση. Όπως αναφέρει η “Καθημερινή της Κυριακής” στόχος είναι η ελάφρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων, που τα τελευταία χρόνια πληρώνουν ολοένα και υψηλότερους φόρους.

Το οικονομικό επιτελείο θα προχωρήσει φέτος στη δεύτερη φάση των αλλαγών στη φορολογία των ακινήτων με τροποποιήσεις τόσο στον ΕΝΦΙΑ (θα είναι μειωμένος κατά 8% μεσοσταθμιστικά), όσο και στις αντικειμενικές αξίες. Ωστόσο, το όφελος που θα προκύψει θα κριθεί από τις αλλαγές που θα γίνουν στις αντικειμενικές αξίες. Στόχος είναι να μην πληρώσει κανείς περισσότερο απ’ ότι το 2019, εκτός από όσους διαθέτουν ακίνητα σε περιοχές- φιλέτα, δηλαδή σε νησιά και τουριστικά σημεία που θα ενταχθούν στο αντικειμενικό σύστημα.

capital.gr

Διαβάστηκε 843 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.