Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  6:44 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 06 Ιανουαρίου 2020 18:31

Ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά project της Αιτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από το δήμο Ακτίου – Βόνιτσας

Τρεις μαρίνες έχει σκαριά ο δήμος Ακτίου – Βόνιτσας. Στη Βόνιτσα, στην Πλαγιά και στην Πάλαιρο. Μάλιστα ήδη το ΑγρίνιοCulture.gr καταγράφει το επιχειρηματικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την υλοποίηση όχι μόνο των λιμενικών έργων, αλλά και για τη λειτουργία των συγκεκριμένων μαρίνων. Πρόσφατα μάλιστα η μαρίνα της Παλαίρου πήρε το «πράσινο» φως από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που ενέκρινε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Αν όλα πάνε καλά και τα σχέδια του δημάρχου Γ. Αποστολάκη προχωρήσουν χωρίς να υπάρξουν εμπόδια γραφειοκρατικά ή άλλα, τότε θα έχουν μπει οι βάσεις για να αλλάξει κυριολεκτικά όλη η φυσιογνωμία της περιοχής. Τα συγκεκριμένα project όχι μόνο θα βοηθήσουν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, αλλά θα αποτελέσουν το βασικό της πυλώνα, προσελκύοντας μάλιστα τουρίστες από το πάνω εισοδηματικό ράφι. Και επιπλέον ο δήμος Ακτίου – Βόνιτσας θα αποκτήσει πρόσθετα έσοδα. Έσοδα που θα τον κάνουν προϊόντος του χρόνου ίσως τον πιο εύρωστο οικονομικά δήμο της περιοχής.

Τα τελευταία χρόνια μετά την “απόβαση” στα Ιόνια Νησιά του τουρκικού ομίλου Dogus, που διαχειρίζεται μεταξύ άλλων τις μαρίνες της Λευκάδας και των Γουβιών στην Κέρκυρα, παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι και για λόγους ανταγωνισμού υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια για νέες επενδύσεις στην περιοχή του Ιονίου.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 4540 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.