Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:09 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 06 Ιανουαρίου 2020 15:33

H εορτή των Θεοφανείων στον Αστακό (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
 Στην τελετή του αγιασμού των υδάτων παρέστησαν ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά!
Γιορτάστηκαν σήμερα με κάθε επισημότητα αλλά και με κατάνυξη τα Αγια Θεοφάνεια στον Αστακό. Πρώτα τελέσθηκε με μεγαλοπρέπεια το πρωί ο Μεγάλος Αγιασμός στο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και στην συνέχεια η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Λιμάνι του Αστακού. Πέντε ήταν οι τολμηροί που πήδηξαν για να πιάσουν το Σταυρό από τα κρύα νερά του Ιονίου και τον έπιασαν οι: Νίκος Χρόνης και Νίκος Μερισιώτης.
Παρόντες ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, η πρόεδρος του Αστακού Αρετή Γριτσίπη, ο αντιδήμαρχος Κώστας Λαϊνάς, ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Γιάννης Τέγας, ο π. Δήμαρχος Ερωτ. Γαλούνης, ο π. δήμαρχος Αστακού Παναγιώτης Σταϊκος,  Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και των φορέων της περιοχής.
 
 
xiromeronews.gr – φωτο Τζένη Παπαδημητρίου
 
Διαβάστηκε 1178 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.