Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2020 20:13

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο της Δ.Α. Ακαρνανίας για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τροποποιήσεις στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, αποφάσισε ο αναπληρωτής Διευθυντής της, Νικόλαος Νικολάου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα των επόμενων ωρών.

Συγκεκριμένα η απόφαση περιλαμβάνει:

1. Τροποποιούμε την ανωτέρω (7) σχετική Απόφασή μας και ορίζουμε όπως η προσωρινή ή πλήρης απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 1,5 τόνων και των λοιπών βαρέων οχημάτων, τα οποία κινούνται σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο της περιοχής ευθύνης μας, συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος του αυτοκινητόδρομου της «Ιόνιας Οδού», εδαφικής μας αρμοδιότητας, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, τεθεί σε ισχύ από την 18.00΄ ώρα της σήμερον 05/01/2020, έως την 23.59΄ ώρα της Δευτέρας 06/01/2020.

2. Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:
α. Τα οχήματα Οδικής Βοήθειας,
β. Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν αλάτι,
γ. Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης (Ε.Κ.Α.Β., Π.Υ., κ.λ.π.).

3. Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν
Η παρούσα απόφαση έχει ισχύ από την δημοσίευσή της, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 2696/1999 περί «Κ.Ο.Κ.» και την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 3861/2010.

1. Οι παραβάτες της Απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/99 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει σήμερα.
2. Λήψη επιβαλλομένων μέτρων υλοποίησης παρόντος άρθρου, ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου, στο Β΄ Τ.Τ. Αυτ/μων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο Α.Τ. Αμφιλοχίας και στο Α.Τ. Ακτίου – Βόνιτσας, κατά τόπο αρμοδιότητας.
3. Η τοποθέτηση και αφαίρεση των προβλεπόμενων πινακίδων θα γίνεται με μέριμνα και ευθύνη των ανωτέρω Υπηρεσιών, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες των κατά τόπους Δήμων και Κοινοτήτων και την Παραχωρησιούχο Εταιρεία «Νέα Οδός».
4. Με την παρούσα εξουσιοδοτούνται οι κ.κ. Διοικητές των ανωτέρω Υπηρεσιών όπως, λάβουν οποιαδήποτε πρόσθετα μέτρα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, εφόσον αυτά απαιτηθούν και ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 897 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.