Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:28 μμ
 
wm small
Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2020 23:03

Mε κίνηση αλλά και με μειωμένο τζίρο οι γιορτές στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αρνητικό το πρόσημο κατέγραψαν οι καταστηματάρχες στην αγορά του Αγρινίου κατά την εορταστική περίοδο

Κάθε πέρσι και καλύτερα δηλώνουν έμποροι και επαγγελματίες της καφεστίασης στο Αγρίνιο. Ο καφές έδωσε «ανάσα», αλλά η πτώση του τζίρου κατά την εορταστική περίοδο δεν έσωσε «έσωσε» την κατάσταση για τους επιχειρηματίες του κλάδου.

Έσφυζε από κόσμο η αγορά του Αγρινίου κατά την περίοδο των εορτών, όμως ο τζίρος στις εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης δεν ήταν ο αναμενόμενος, καθώς παρατηρήθηκε πτώση περίπου 20%, ενώ οι επαγγελματίες του κλάδου της καφεστίασης πήραν μια μικρή «ανάσα», καθώς η κίνηση άργησε να ξεκινήσει και δεν ήταν σε ικανοποιητικά επίπεδα!

Όπως ανέφεραν οι περισσότεροι επαγγελματίες του κλάδου της καφεστίασης μετά τα Θεοφάνεια αναμένουν μεγάλη καμπή, η οποία θα διαρκέσει πιθανότατα καθ’ όλη την διάρκεια του Ιανουαρίου, καθώς, ως είθισται, μετά τις γιορτές ο κόσμος επιλέγει περισσότερο να περνά τις ελεύθερες ώρες στο σπίτι του!

Οι ηλικίες που «κινήθηκαν» όλη την προηγούμενη περίοδο και έδωσαν το γιορτινό «φιλί της ζωής» στον κλάδο της καφεστίασης, κυμαίνονται μεταξύ 20 και 35 με 40 ετών, ενώ οι μεγαλύτεροι ηλικιακά πολίτες του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, είναι προφανώς πιο επηρεασμένοι από το οικονομικό κλίμα που επικρατεί. Αποτέλεσμα αυτού η παρουσία της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας στις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης και της αναψυχής να είναι αρκετά περιορισμένη!

Ο Νίκος Ντάλας

Ο Νίκος Ντάλας τόνισε: «η κίνηση στις καφετέριες της πόλης ήταν καλή, αλλά μετά τις γιορτές θα υπάρξει μείωση. Ο κόσμος ήταν περισσότερος και βοήθησε και ο καιρός. Ίσως θα έλεγα πως σε σύγκριση με πέρσι η κίνηση αυξήθηκε κατά 10%, αλλά δεν ισχύει απόλυτα αυτό».

Ο Θεόδωρος Παπαδάκης

Ο Θεόδωρος Παπαδάκης ανέφερε: «η κίνηση στον κλάδο της καφεστιάσης κατέγραψε θετικό πρόσημο, αλλά δεν ήταν το αναμενόμενο. Θα μπορούσε να είναι καλύτερα τα πράγματα, αλλά φέτος δεν ήταν, λόγω τσιγάρου και έλλειψης χρημάτων από το μέρισμα λ.χ. Σε γενικές γραμμές θα έλεγα πως τα πράγματα ήταν μέτρια και πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.  Σε σχέση με πέρσι φέτος η εορταστική περίοδο κατέγραψε κάμψη ίσως και 20%».

Ο Χρήστος Σαπλαούρας

Ο Χρήστος Σαπλαούρας δήλωσε: «η δουλειά στα καφέ της πόλης άργησε να ξεκινήσει και ξεκίνησε απότομα. Είχε κόσμο πολύ, αλλά για μικρότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με άλλες χρονιές. Η κίνηση γενικά έπεσε λόγω τσιγάρου, αλλά είναι θέμα να ανακάμψει στα επίπεδα που είναι επιτρεπτό την εποχή αυτή, καθώς ο κόσμος, αν θέλει να καπνίσει, βγαίνει από το κατάστημα καπνίζει και επιστρέφει και πάλι. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι χαλαρά τα πράγματα».

Η Χριστίνα Ψειμάδα

Η Χριστίνα Ψειμάδα σημείωσε: «η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα του Αγρινίου σε σχέση με πέρσι ήταν πεσμένη σε ποσοστό μεταξύ 10% και 20%. Ο κόσμος επέλεξε να κάνει διακανονισμούς προς την εφορία ή προς άλλες υποχρεώσεις του και μετά να ψωνίσει, αλλά φέτος έλειψαν από την τοπική αγορά και τα χρήματα του μερίσματος. Το επόμενο χρονικό διάστημα οι περισσότεροι επαγγελματίες του Αγρινίου θεωρώ πως δεν θα περιμένουν κάτι, καθώς όσοι ήθελαν να ψωνίσουν ψώνισαν πριν τις γιορτές σε εκπτώσεις ή δεκαήμερα εκπτώσεων ή στις γιορτές».

Ο Αλέκος Σύρμος

Ο Αλέκος Σύρμος υποστήριξε: «υπήρξε πτώση στα εμπορικά καταστήματα της πόλης κατά την εορταστική περίοδο. Κίνηση στα μαγαζιά μας είδαμε την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και μια μέρα νωρίτερα από τις γιορτές αυτές. Θεωρώ πως ο λόγος της πτώσης ήταν οι προτεραιότητες που έχει ο καθένας για τις πληρωμές του, αλλά και η ψυχολογία που έχει ο καθένας για το θέμα που τον απασχολεί οικονομικό ή όχι. Ακούσαμε περιπτώσεις που δεν ψώνιζαν γιατί ανησυχούν για τις εξελίξεις με τη γείτονα χώρα. Ο κόσμος είναι πολύ διστακτικός και επιφυλακτικός, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα είναι αβέβαιο, καθώς γίνονται συχνά εκπτώσεις ή δεκαήμερα – δεκαπενθήμερα και αυτό δεν μας βοηθάει και επιπλέον έρχονται πάλι εκπτώσεις».

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1170 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.