Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:30 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020 14:36

Η όπερα «ΒΟΪΤΣΕΚ» το Σάββατο 11/01/2020 στις 19:55 Live απο την Ν.Υ. στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«THE MET:LIVE IN HD» ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΠΕΡΑ

«ΒΟΪΤΣΕΚ»          

ΣΑΒΒΑΤΟ   11/01/2020 ΣΤΙΣ 19:55
ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ  στο πλαίσιο του βραβευμένου προγράμματος “The Met:Live in HD”, συνεχίζει τις προβολές του και παρουσιάζει για πρώτη φορά στα πλαίσια του προγράμματος το Σάββατο 11 Ιανουαρίου στις 19:55 το εξπρεσιονιστικό αριστούργημα «Βόιτσεκ» του Alban Berg.

Ο William Kentridge σκηνοθετεί την αριστουργηματική όπερα που χαρακτηρίζεται από την έξοχη παρτιτούρα του Alban Berg και την έντονη συναισθηματική φόρτιση που δημιουργεί, καθώς έχει χαρακτηριστεί ένα από τα πλέον σημαντικά έργα του 20ου  αιώνα. Ο Alban Berg συνέθεσε το έργο κατά τη διάρκεια και στον απόηχο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, παρουσιάζοντας μια σκοτεινή περιπλάνηση ενός στρατιώτη νικημένου από την κακία της κοινωνίας, που ο Kentridge τοποθετεί σε ένα σύγχρονο σκηνικό γεμάτο συντρίμμια, ετοιμόρροπες σκάλες, διαλυμένες γέφυρες και κατεστραμμένα έπιπλα.

Τα κινούμενα σκίτσα που ζωγράφισε με κάρβουνο, μαζί με άλλα σκίτσα, χάρτες και κινηματογραφικές σκηνές, προβάλλονται και δημιουργούν έναν εφιαλτικό κόσμο γεμάτο από πεδία μάχης, κατεστραμμένα αεροπλάνα, προβολείς και εξωπραγματικές μάσκες αερίων. Ο Yannick Nézet-Séguin διευθύνει την ορχήστρα της Met.

Ο Peter Mattei ερμηνεύει για πρώτη φορά τον ρόλο του Βόιτσεκ, με την Elza van den Heever στο ρόλο της Μαρί, μητέρας του παιδιού του. Τους εφιάλτες του Βόιτσεκ ερμηνεύουν ο Christopher Ventris στον ρόλο του τυμπανιστή, ο Gerhard Siegel στο ρόλο του λοχαγού και ο Van Horn στο ρόλο του γιατρού. Ο Andrew Staples πρωτοεμφανίζεται στη Met ως Αντρές.

Ο Kentridge, που παλαιότερα είχε σκηνοθετήσει στη Met τη «Λούλου» του Berg και τη «Μύτη» του Shostakovich, παρουσίασε τη νέα αυτή παραγωγή στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ το 2017, όπου έλαβε αποθεωτικές κριτικές. Η παραγωγή του Kentridge είναι συμπαραγωγή της Met, της Canadian Opera Company, της Opera Australia και του Salzburg Festival.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου βρίσκεται ανάμεσα στους χώρους Πολιτισμού που φιλοξενούν τις παραστάσεις της Μet.

Διάρκεια: 1 ώρα και 32 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων :

Γενική Είσοδος: 15 €

Φοιτητικό/Άνεργοι/Παιδιά κάτω των 15 ετών: 10

Κρατήσεις εισιτηρίων:

Τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο: 26410- 21158 από τις 9.00 π.μ – 13.00 μ.μ.

Η πώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο Ταμείο του θεάτρου την ημέρα της μετάδοσης μία ώρα πριν την παράσταση. ( Σάββατο 11-01-2020 από τις 19.00 – 20.00 )

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα το 2011, είναι η εταιρεία MYTILINEOS.

Το πρόγραμμα προβολών των μεγαλοπρεπών παραστάσεων της Met στην Ελλάδα υποστηρίζει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

 

Διαβάστηκε 2803 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 01:12
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.