Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  2:11 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2020 15:09

Άνθρακες …το τελεσίγραφο!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έστειλαν τελεσίγραφα για κάτι που έχει εκπληρωθεί προ πολλού! Καθ’ όλα εντάξει τα ΚΥΔ με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις. Αυτό που ζητά ο ΟΠΕΚΕΠΕ το έχουν «ανεβάσει» στο πλατφόρμα του οργανισμού (audits) από τον Απρίλιο του 2019!

«Διορίστηκαν για να δίνουν διορίες», σχολίασαν τα ΚΥΔ προ ημερών, διερωτόμενα αν πρόκειται για μια απίστευτη γκάφα ή για σκοπιμότητα, φαίνεται όμως ότι οι διοικούντες τον ΟΠΕΚΕΠΕ έκαναν όντως μεγάλη γκάφα: έδωσαν διορία 10 ημερών στα 8 ΚΥΔ να συμμορφωθούν …για κάτι που έχουν ήδη εκπληρώσει προ πολλού, όπως αποδεικνύεται και από τη φωτογραφία που ακολουθεί, η οποία και αποτυπώνει τη σχετική επίσημη ανάρτηση στο σύστημα audits του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε από τα συγκεκριμένα ΚΥΔ σχετικά με την υπογραφείσα ΣΔΕΠΥΑΠ και τη σύμβαση συνεργασίας με τον «φορέα συντονισμού», υπάρχει 8 μήνες αναρτημένη μάλιστα στο ίδιο το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, στο AUDITS, η σχετική αποδοχή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την ίδια τη σύμβαση, η οποία, σημειωτέον, δεν επιτρέπει στον Οργανισμό κανενός είδους εμπλοκή στο οικονομικό σκέλος.

Επίσης, υπάρχουν οι ανάλογες επιστολές προς τον «φορέα συντονισμού». Δείτε μια εξ’ αυτών ΕΔΩ.

Ως εκ τούτων, δεν μπορεί να υπάρξει η παραμικρή επίφαση νομιμότητας σε πιθανή διακοπή πρόσβασης στο σύστημα υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης για τα ΚΥΔ και, φυσικά, η με δικαστικό επιμελητή επίδοση του «τελεσίγραφου», που θα απαντηθεί με ανάλογο τρόπο απ’ τα ΚΥΔ μόλις παραλάβουν την απόφαση της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν έχει απολύτως καμία πρακτική αξία.

Το μόνο που μένει να απαντηθεί είναι αν πράγματι η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ πιάστηκε τόσο αδιάβαστη και αν τόση αγωνία είχε που βιάστηκε να στείλει τελεσίγραφα, χωρίς να ρωτήσει και χωρίς να φροντίσει να ενημερωθεί για το τι ισχύει και τι όχι …ή αν γνώριζε αλλά αδιαφόρησε, μόνο και μόνο για τις εντυπώσεις και για τα δημοσιεύματα εκείνων για τους οποίους επίσης τίθεται το ίδιο ακριβώς ερώτημα: γκάφα ή σκοπιμότητα;

Όποια κι αν είναι η σωστή απάντηση εδώ, που προφανώς για κάποιους είναι ο συνδυασμός και των δυο, τα ΚΥΔ δηλώνουν ότι είναι καθ’ όλα εντάξει με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, όπως θα διαπιστώσει η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ αν ανατρέξει στο AUDITS. Όσο για τις οικονομικές ή άλλες διαφορές που έχουν με όποια εταιρεία τις έχουν, που δεν αφορούν τον Οργανισμό, όπως είναι ήδη γνωστό, έχει αναλάβει η δικαιοσύνη, η οποία, μάλιστα, με τις έως τώρα αποφάσεις της δικαιώνει πλήρως τα ΚΥΔ.

Διαβάστηκε 1855 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία