Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:13 μμ
 
wm small
Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019 19:11

Οι κορυφαίες Παναιτωλικές στιγμές της δεκαετίας που «φεύγει»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το 2019 σε λίγες ώρες μας αποχαιρετά και με το 2020 θα έχουμε και την «αυγή» μίας νέας δεκαετίας.

Το TitormosNet με… νοσταλγική διάθεση θυμάται τις 10+1 κορυφαίες στιγμές της δεκαετίας που «φεύγει» και εύχεται σε όλους τους Παναιτωλικούς της υφηλίου μία καλή χρονιά!


Στο ξεκίνημα της δεκαετίας, η «ανομβρία» 34 ετών τελειώνει για τον Παναιτωλικό, που επιστρέφει πανηγυρικά στα «σαλόνια» της μεγάλης κατηγορίας. «Είναι όλα όμορφα πια, έφτασε η μέρα…», τότε απέναντι στον Διαγόρα (2010-11).

Με το πανέμορφο γκολ του Άγγελου Χαριστέα, το Αγρίνιο πανηγυρίζει την πρώτη νίκη της ομάδας μετά από 34 χρόνια στην Α’ Εθνική. Απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (2011-12).

 

Από την άνοδο στον υποβιβασμό και από τον υποβιβασμό στην άνοδο ξανά… Ο «μάγκας» Παναιτωλικός του Χάβου έχει βάλει το «κερασάκι στην τούρτα», με το γκολ του Κουτσοσπύρου μέσα στο Βόλο (2012-13).

Και επιστρέφει εκεί που ανήκει. Επιστρέφει και δείχνει ότι ήρθε για να μείνει. Ο μετέπειτα κυπελλούχος Ελλάδος, Παναθηναϊκός «λύγισε» στο Αγρίνιο, με τον Ανρί Καμαρά να πρωταγωνιστεί, σκοράροντας ένα υπέροχο γκολ (2013-14).

Η «αρμάδα» του Χάβου «κλείνει» την Τούμπα, στο μεγαλύτερο «διπλό» της ιστορίας του Παναιτωλικού. Ο μέχρι τότε «άκαπνος» Αντρέ Άλβες σκοράρει δις απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά και «παλαβώνει» μία ολόκληρη πόλη (2014-15)!

Απέναντι στον Αστέρα, ο Παναιτωλικός παίζει… total football και δείχνει ότι μπορεί την Ευρώπη. Δυστυχώς μέχρι σήμερα ακόμη την… «ψάχνει» αλλά εκείνο το 2-0 επί των «Αρκάδων» υπήρξε ίσως η αρτιότερη ποδοσφαιρική εμφάνιση του Παναιτωλικού μέσα στη δεκαετία (2014-15).

 

Σκοράροντας στο 94′, ο Μάρκος Πάουλο δίνει στον Παναιτωλικό μία ιστορική νίκη απέναντι στην ΑΕΚ. Σε μία ομολογουμένως κακή αγωνιστική χρονιά για τον «Τίτορμο», η νίκη εκείνη υπήρξε αναμφίβολα κορυφαία στιγμή της σεζόν (2015-16).

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ΑΕΚ δεν «πέρασε» από Αγρίνιο. Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Γρηγόρη Μάκο, κάνοντας μία επική ανατροπή, ο Παναιτωλικός επικρατεί με 3-2 της «Ένωσης», υπό καταρρακτώδη βροχή (2016-17).

Σε μια σεζόν που ξεκίνησε με… «σπασμένα φρένα», ο Παναιτωλικός του Μάκη Χάβου επικρατεί του Παναθηναϊκού με 2-0, με τα γκολ των Μάζουρεκ και Κλέσιο. Μία ακόμη μεγάλη νίκη στο Αγρίνιο απέναντι στο «Τριφύλλι» (2017-18).

Ο Κρέσπο Καμαρά έχει εξελιχθεί σε απόλυτο πρωταγωνιστή στη νίκη επί της ΑΕΚ και «πνίγεται» στις αγκαλιές των συμπαικτών του. Το τελικό 2-1 υπέρ του Παναιτωλικού προσέθεσε μία ακόμη σπουδαία στιγμή στην ιστορία της ομάδας, υπό τις οδηγίες του Τραϊανού Δέλλα (2018-19).

Ο Αγρινιώτης Αλέξανδρος Μαλής σκοράρει μέσα στο Βικελίδης, δίνοντας προβάδισμα στον Παναιτωλικό επί του γηπεδούχου Άρη. Το τελικό 1-2 για την ομάδα του Δέλλα αποτελεί ίσως την πιο «γλυκιά» ανάμνηση της περασμένης σεζόν (2018-19).

TitormosNet

Διαβάστηκε 1627 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019 19:24
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.