Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:26 πμ
 
wm small
Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2019 10:32

Αποστολικό Μήνυμα 29/12/2019 «Έρχεται ο μεγάλος διωγμός των χριστιανών» Του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φωκίδος, Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αποστολικό Μήνυμα 29/12/2019

«Έρχεται ο μεγάλος διωγμός των χριστιανών»

Του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φωκίδος, Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη.

Αγαπητοί μου αδελφοί.

Φθάσαμε στην  Κυριακή μετά τη Γέννηση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Ζούμε σε εποχές δύσκολες, σε εποχές όπου οι δυνάμεις του σκότους προετοιμάζονται για τον μεγάλο πόλεμο και διωγμό κατά των χριστιανών. Ήδη σε πολλά κράτη σήμερα οι χριστιανοί διώκονται, υπόκεινται σε διακρίσεις, αλλά και βασανίζονται, φυλακίζονται, σφαγιάζονται, καταδικάζονται σε φρικτό θάνατο, διότι πιστεύουν στον Ιησού Χριστό. Ιεροί ναοί γκρεμίζονται ή πυρπολούνται, διότι εντός αυτών λατρεύεται ο Ιησούς Χριστός. 

Ο διωγμός κατά των χριστιανών είναι άτυπος ακόμα στην πατρίδα μας. Αλλά ήδη και εδώ ύπουλα και κρυφά έχει ξεκινήσει. Αναζητήστε παρακαλώ σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας μας, να βρείτε κάρτες χριστουγεννιάτικες που να έχουν επάνω τη Γέννηση του Χριστού μας που εορτάζουμε αυτές τις ημέρες. Είναι πλέον πολύ δυσεύρετες στα καταστήματα. Θα βρείτε πολλές κάρτες, αλλά όχι με τη Γέννηση του Χριστού. Θα έχουν επάνω ίσως ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, ένα χιονισμένο τοπίο ή εκείνον τον χοντρούλη με τα κόκκινα ρούχα, τον «Σάντα Κλάους» της Αμερικής, που διαφήμισε για πρώτη φορά την “κόκα κόλα” και κάποιοι ανόητοι στη χώρα μας τον “βάπτισαν” ως άγιο Βασίλειο. Εντούτοις, όλοι γνωρίζουμε ότι καθόλου δεν ομοιάζει στον άγιο Βασίλειο, αρκεί να θυμηθούμε την εικόνα των Τριών Ιεραρχών.

Επίσης έντεχνα αντικαθιστούν την χριστουγεννιάτικη ευχή «Καλά Χριστούγεννα», με την φράση «Καλές Γιορτές». Ό,τι θυμίζει Χριστό, πολεμείται. Το ίδιο γίνεται και τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Αντί για «Χριστός Ανέστη», τα χείλη των ανθρώπων εύχονται «χρόνια πολλά», αποφεύγοντας φυσικά και το «Αληθώς Ανέστη». Φαινόμενα απώλειας της πίστης, καταδεικνύουν ένα διωγμό που ξεκινά σαν ρυάκι σιγανό, για να φτάσει σε λίγο να γίνει ποτάμι αίματος, όπως συνέβη και συμβαίνει σε πολλά  άλλα κράτη.

Ο κρυφός διωγμός κατά του Χριστού στην πατρίδα μας συνεχίζεται στην καθημερινότητά μας. Διώχνουν σταδιακά τον Χριστό από τη δημόσια ζωή του κράτους μας. Ζητούν να κατέβουν από τα δικαστήρια, τα νοσοκομεία, τα σχολεία και από όλα τα δημόσια κτίρια οι άγιες εικόνες. Τα όργανα του σκότους δημιουργούν το υπόβαθρο για το μεγάλο διωγμό εναντίον των χριστιανών και στη χώρα μας. Τα θρησκευτικά που διδάσκονται στα σχολεία τους ενοχλούν. Το πρότυπο του αγίου και του ήρωα έχει εξαφανιστεί τις τελευταίες δεκαετίες σε κάθε δημόσια έκφραση και στα ΜΜΕ. Το Σύνταγμα της Πατρίδας μας που προστατεύει την πίστη και την Εκκλησία μας τους ενοχλεί. Ό,τι έχει σχέση με τον Χριστό ενοχλεί…

Οι σκοτεινές αντιχριστιανικές δυνάμεις έχουν εργαστεί πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια «ημών κοιμωμένων»… Έχουν πετύχει η μεγάλη πλειοψηφία των χριστιανών μας να αδιαφορεί. Κατόρθωσαν η πλειονότητα των νέων ανθρώπων από 18 έως 50 ετών να μην έχουν σχεδόν καμία επαφή με τον Χριστό και την Εκκλησία Του. Δεν είναι άθεοι, δεν είναι άπιστοι, πέτυχαν όμως να τους κάνουν αδιάφορους. Η φωνή του Επισκόπου, του Ιεροκήρυκος, του ιερέως, τους είναι παντελώς αδιάφορη. Ελάχιστοι είναι οι νέοι και τα νέα ζευγάρια που συμμετέχουν την Κυριακή στον εκκλησιασμό και στα μυστήρια της Εκκλησίας μας. Φωτεινές εξαιρέσεις υπάρχουν μόνο σε λίγες ενορίες, όπου ελάχιστοι κληρικοί εργάζονται με ζήλο για την δόξα του Χριστού και της Εκκλησίας Του. Μία ματιά αν ρίξουμε τις Κυριακές στο εκκλησίασμα που συμμετέχει στη Θεία Λειτουργία, θα διαπιστώσουμε ότι οι εκκλησιαζόμενοι είναι κυρίως άνω των 60 ή 70 ετών. Οι εχθροί της πίστεώς μας έχουν όπλα ισχυρά. Έχουν υπόγειους τρόπους και πονηρές μεθόδους για να πολεμούν και να κερδίζουν τον πόλεμο κατά του Χριστού.

Αδελφοί μου.

Όλοι όσοι πολεμούν και διώκουν τον Ιησού Χριστό αγνοούν κάτι. Αγνοούν ότι δι’ αυτού του τρόπου ομολογούν την πνευματική τους ήττα. Εφόσον πιστεύουν ότι ο Χριστός δεν είναι ο αληθινός Θεός, αλλά ένας κοινός άνθρωπος, ένας φιλόσοφος της εποχής εκείνης που γεννήθηκε και πέθανε, μπορούν να μας εξηγήσουν γιατί και πότε στην ανθρώπινη ιστορία πολεμήθηκε τόσο ένας νεκρός; Όλοι όμως όσοι Τον πολεμούν, κατά βάθος ξέρουν ότι ο Χριστός ζει. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι πολεμούν τον ζώντα Θεό. Η φωνή του αγγέλου «τι ζητείτε τον ζώντα μετά των νεκρών;» ηχεί υποσυνείδητα στα αυτιά τους. Αυτό τους συγχίζει, δημιουργεί στην καρδιά τους μίσος και φθόνο κατά του Ιησού Χριστού, αλλά και εναντίον όσων Τον ακολουθούν, Τον πιστεύουν και Τον λατρεύουν ως τον μόνο ζώντα και αληθινό Θεό.

Τι κρύβεται λοιπόν πίσω από τους διωγμούς, τον φθόνο, το μίσος κατά του Χριστού και των χριστιανών; Κρύβεται ο Εωσφόρος, οι δαίμονες και όλα τα πονηρά πνεύματα, τα οποία δεν τολμούν να αποκαλύψουν φανερά τη δράση τους. Για το φρικτό έργο τους αναζητούν τις κατάλληλες ψυχές, εισέρχονται σε αυτές και τις οπλίζουν με επιθετικές ιδέες, που γίνονται πράξεις κατά του Ιησού Χριστού και κατά των πιστών Του, ανά τους αιώνες.

Ξέρουν, αδελφοί μου, οι δαίμονες να κρύβονται καλά… Η ιστορία επαναλαμβάνεται, όπως ακριβώς έγινε και μέσα στον Παράδεισο. Ο διάβολος για να πολεμήσει τον Θεό και τα πλάσματά Του, εισήλθε και κρύφτηκε στο άκακο τότε φίδι. Έκτοτε, το ίδιο σκοτεινό παιχνίδι παίζει ο διάβολος κατά του ανθρώπου σε όλες τις εποχές. Ξέρει να κρύβεται, για να οδηγεί την ανθρωπότητα και τον καθένα από εμάς στον όλεθρο και στην καταστροφή.

Αδελφοί μου, τις αλήθειες αυτές τις ακούσαμε σήμερα μέσα στο Ευαγγέλιο, όπου ο βασιλιάς Ηρώδης, ενώ είχε σκοπό να σκοτώσει το νεογέννητο Χριστό, υποκρίθηκε μπροστά στους σοφούς Μάγους της Ανατολής, λέγοντάς τους, ότι αν βρουν τον μικρό Βασιλέα και Τον προσκυνήσουν, να επιστρέψουν να τον πληροφορήσουν πού βρίσκεται, για να πάει και αυτός να Τον προσκυνήσει. Ομοίως και μέσα στο σημερινό αποστολικό κείμενο, ομολογούνται οι ίδιες αλήθειες από τον πρώην διώκτη των χριστιανών, τον μέγα Παύλο. Ο Απόστολος ομολογεί το κακό, τους διωγμούς και τα βασανιστήρια που έκανε στους χριστιανούς της πρώτης Εκκλησίας. Οι ίδιοι δαίμονες που ενεργούσαν πίσω από τον βασιλιά Ηρώδη, κρυβόντουσαν και πίσω από τον πρώην διώκτη των χριστιανών, Παύλο. Και οι δύο, ως όργανα των δαιμόνων, δίωκαν και πολεμούσαν τον Χριστό και την Εκκλησία Του.

Όπως αναφέρεται και στην Αποκάλυψη  του Ιωάννη , ο διωγμός και ο πόλεμος κατά των χριστιανών και του Ιησού Χριστού, του μόνου ζώντος Θεού, θα υπάρχει ανά τους αιώνες, καθώς πίσω από τις ενέργειες αυτές κρύβονται πάντα οι δαίμονες, τα πονηρά πνεύματα που πιστεύουν ότι τελικά θα υπερισχύσουν του Χριστού και θα προσκυνήσει η ανθρωπότητα τον Εωσφόρο ως ζώντα θεό.

Μελετώντας κάθε χριστιανός τα εσχατολογικά κείμενα της Αγίας Γραφής, αναγνωρίζει ότι ο σκοτεινός πόλεμος των δαιμόνων στις ημέρες μας αυξάνεται διεθνώς. Τούτο συμβαίνει διότι εμείς, οι στρατιώτες του Ιησού Χριστού, χαλαρώσαμε. Δεν βρισκόμαστε ενεργά στις επάλξεις του αγώνα. Αφήσαμε την Εκκλησία του Χριστού απροστάτευτη και οι δαίμονες με τα όργανά τους όρμηξαν, σαν τον Ηρώδη, πρώτα κατά των νεανικών ψυχών των παιδιών μας και τις κατασπάραξαν. «Φωνή εν Ραμά ηκούσθη κλαυθμός και οδυρμός πολύς. Ραχήλ κλαίουσα τα τέκνα αυτής και ουκ ήθελεν παρακληθήναι ότι ουκ εισίν...» Ναι, πίσω από κάθε Ηρώδη, που στρέφεται εναντίον των παιδιών για να επιτύχει τον αφανισμό του Χριστού, βρίσκεται ο φθόνος και η κακία των δαιμόνων.

Αλλά αδελφοί μου, εγερθείτε. Ώρα να ετοιμαζόμαστε κι εμείς, για την στιγμή του μεγάλου διωγμού των χριστιανών. Για τον μεγάλο πόλεμο των δαιμόνων κατά της Εκκλησίας του Χριστού και των παιδιών Της. Ο ίδιος ο Κύριός μας μέσα από την Αγία Γραφή, που πρέπει καθημερινά να διαβάζουμε, μας πληροφόρησε περί αυτού του μεγάλου πολέμου των εσχάτων χρόνων, όπου οι επίγειες δυνάμεις του σκότους μαζί με τους δαίμονες θα κυνηγήσουν τους χριστιανούς και την Εκκλησία Του. Το Πνεύμα το Άγιο μας βεβαιώνει ότι ο Ιησούς Χριστός εξήλθε στον πόλεμο αυτό ως Νικητής, για να νικήσει και να εξαφανίσει τους εχθρούς Του. Εκείνος θα αποδώσει δικαιοσύνη, ρίχνοντας τον Εωσφόρο, τους δαίμονες και όλα τα όργανα τους στο πυρ το εξώτερο και αιώνιο.

Αυτή η αλήθεια μαρτυρείται και στα σημερινά αναγνώσματα. Μπορεί να αιματοκύλησε ο Ηρώδης τη Βηθλεέμ και τα περίχωρά της με αίμα αθώων ανθρώπων, αλλά η Θεοτόκος, ο Ιωσήφ, ο Ιησούς Χριστός, οι σοφοί Μάγοι προστατεύθηκαν, διότι άγγελος Κυρίου τους φύλαξε και τους απομάκρυνε από την μανία του Ηρώδη. Ομοίως ο διώκτης Παύλος, ενώ σφαγιάζει, βρίσκεται ξαφνικά ενώπιον του προσώπου του Ιησού Χριστού. Μεταστρέφεται θαυμαστά και από διώκτης των χριστιανών γίνεται κήρυκας του Ευαγγελίου του Χριστού σε όλα τα έθνη.

 Από τότε διακηρύσσει σε όλη την ανθρωπότητα: Μη διώκετε τον Χριστό και την Εκκλησία Του. Μην γίνεσθε όργανα των πονηρών δαιμόνων. Πάρτε παράδειγμα από εμένα. Το Ευαγγέλιο του Χριστού που κηρύττω, δεν είναι λόγια ιερέων και ανθρώπων, αλλά προήλθε από αποκάλυψη του Ιησού Χριστού. Άδικα πολεμάτε την Εκκλησία Του. Θα χάσετε τον πόλεμο. Μπορεί να εξοντώσετε και να σφάξετε ανθρώπους, όπως έκανα κι εγώ, γεμίζοντας τον Ουρανό με μάρτυρες. Αλλά τελικά, θα χάσετε τον πόλεμο. Οι δαίμονες θα κατατροπωθούν μαζί με τον αντίχριστο αρχηγό τους και όλα τα όργανά του στην άβυσσο της κολάσεως.

Ας μην λησμονούμε μπροστά στον κίνδυνο επομένως, ότι ο Ιησούς Χριστός εξήλθε νικών και θα νικήσει. Ενώπιον Αυτού θα καμφθεί κάθε γόνατο επουρανίων, επιγείων και καταχθονίων δυνάμεων. Οι πάντες εντέλει θα προσκυνήσουν Αυτόν, δίδοντάς Του κάθε τιμή και δόξα εις όλους τους αιώνας των αιώνων, αμήν.

 

Διαβάστηκε 1155 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.