Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  8:21 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2019 23:40

Γιορτή Τσιγαρίδας στις Φυτείες Ξηρομέρου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Με πλήθος κατοίκων και επισκεπτών από όλο το Ξηρόμερο και το Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε η «15η Γιορτή Τσιγαρίδας» σήμερα 26η Δεκεμβρίου 2019 στην πλατεία των Φυτειών.

OΠολιτιστικός και Μορφωτικός σύλλογος Φυτειών «Ακαρνανικό Φώς» σε συν διοργάνωση με Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Ξηρομέρου, συνεργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης που έγινε θεσμός και πόλος έλξης επισκεπτών τα τελευταία 15 χρόνια.

Τα καζάνια από νωρίς το πρωί «πήραν φωτιά» και οι ακούραστοι μάγειρες μέλη του συλλόγου,φορώντας τις ποδιές τους, ανακάτευαν συνεχώς το χοιρινό κρέας με μεγάλες ξύλινες κουτάλες. Κυρίες του Πολιτιστικού συλλόγου πρόσφεραν κεράσματα-τσίπουρο και κουραμπιέ-στους προσερχόμενους επισκέπτες.

Ο δραστήριος Πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιάννης Τζαχρήστας είχε τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης και από το μεγάφωνο της ορχήστρας έκανε τις ανακοινώσεις, ξεκινώντας με το κάλεσμα σε όλους να προσέλθουν για τις τραγανές ζεστές τσιγαρίδες που προσέφεραν μαζί με τυριά τσαλαφούτι και ψωμί στα περίπτερα γύρω από την πλατεία.

Η Κομπανία του Ηλία Πλαστήρα αποτελούμενη από τους καλλιτέχνες Ηλίας Πλαστήρας στο κλαρίνο και τραγούδι, Βασίλης Αθανασιάς στο βιολί, Δημήτρης Κωνσταντής στο λαούτο και τραγούδι και Διονύσης Ζώης στα κρουστά, ξεκίνησαν με την μουσική τους την γιορτή, ενώ τα παιδιά του σχολείου με παραδοσιακές στολές καθοδηγούμενα από τον δάσκαλό τους χόρεψαν και ενθουσίασαν το κοινό που τα χειροκρότησε.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου καλωσόρισε τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη, τον Δήμαρχο Θέρμου κ. Κωνσταντάρα, τον Δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Πολύζο, (πρόεδρο του Νομικού προσώπου Δήμου Ξηρομέρου και π. πρόεδρο της Κοινότητας Βάρνακα)τους προέδρους των χωριών της περιοχής,  άλλους επισήμους όπως τον κύριο Γιάννη Λύτρα, τους πολλούς επισκέπτες. Ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς που πρόσφεραν τα προϊόντα τους και βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της όμορφης εκδήλωσης. Κάλεσε στο βήμα τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό. Ακολούθως χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λάμπρος Δημητρογιάννης.

Η Ορχήστρα ξεκίνησε να παίζει και η πίστα γέμισε αμέσως με χορευτές!

Ευχόμαστε και στην επόμενη διοργάνωση την 16η ο συντονισμός της εκδήλωσης να είναι το ίδιο με φέτος επιτυχής και να βοηθήσει και ο καιρόςόπως σήμερα, που στην μέση του χειμώνα είχαμε μία καλοκαιρινή ημέρα!

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1359 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.