Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2019 15:26

Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου: Δεκάδες μερίδες φαγητού σε οικονομικά ασθενείς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εορταστική «αγκαλιά» – Σπουδαία η προσφορά των συσσιτίων στην κοινωνία

Συνεχίζεται σε καθημερινή βάση, η προσφορά σε οικογένειες που είχαν ανάγκη, από τα συσσίτια του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, με πολύ κόπο, αλλά με μεγάλο ενθουσιασμό από τις εθελόντριες και όλους τους συνανθρώπους μας που συνεισφέρουν.

Στις 11 Δεκεμβρίου, συμπληρώθηκαν 8 χρόνια, συνεχούς προσφοράς και από την ημέρα που πρωτοξεκίνησαν, σύμφωνα με τον «πρωτεργάτη» των συσσιτίων π. Κωνσταντίνο Καντάνη, διανεμήθηκαν συνολικά 403.220 μερίδες!

Ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, π. Κωνσταντίνος Καντάνης

«Από 11/12/2011 μέχρι και σήμερα δόθηκαν συνολικά 403.220 μερίδες τουλάχιστον. Καθημερινά, όπως και ανήμερα των εορτών μοιράζονται και θα μοιραστούν 222 μερίδες που ετοιμάζονται από τις εθελόντριές μας. Ανήμερα των Χριστουγέννων, συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη θα παραλάβουν το πακέτο τους με μπριζόλα, πατάτες, Χριστόψωμο, τυρί, κρασί, γάλα και ότι άλλο χρειάζονται, ώστε το τραπέζι τους να μην διαφέρει από κανένα άλλο» τόνισε ο π. Καντάνης. 

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο π. Καντάνης: «το τελευταίο χρονικό διάστημα ελαττώθηκε ο αριθμός των συνανθρώπων μας που έρχονται να ζητήσουν βοήθεια και αυτό ίσως οφείλεται στο μέρισμα ή σε άλλα βοηθήματα που δίδονται».

Ακόμη, σύμφωνα με τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, φέτος, όπως και πέρυσι, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Εφοπλιστών, 50 επιπλέον οικογένειες, θα παραλάβουν τρόφιμα και άλλα προϊόντα. «Όσοι βρίσκονται στα συσσίτια του Αγίου Δημητρίου, ελέγχονται κάθε χρόνο μέσω των εκκαθαριστικών τους και γι’ αυτό εναλλάσσονται. Υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν βρει εργασία και πλέον έρχονται στα συσσίτια ως εθελοντές για να βοηθήσουν και να ανταποδώσουν τη βοήθεια που τους προσέφεραν οι εθελόντριες».

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1236 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.