Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  8:26 πμ
 
wm small
Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019 22:20

Γιορτή του κατηχητικού της ενορίας του Αποστόλου Παύλου Μεγάλης Χώρας (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

“Χριστούγεννα! Γιορτών γιορτή Μεγάλη!

«Η Γέννησίς σου Χριστέ ο Θεός ημών ανέτειλε τω κόσμω το φως το της γνώσεως…»

Έφτασε και πάλι φέτος η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τα Χριστούγεννα! Η γλυκιά ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων έχει απλωθεί παντού. Έτσι και στη Μεγάλη Χώρα την Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 5:00 το απόγευμα τα παιδιά του κατηχητικού της Ενορίας του Αποστόλου Παύλου παρουσίασαν με θρησκευτική κατάνυξη στον ιερό ναό τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους, κας Τασολάμπρου Δήμητρας και κας Ντάικου Μαρίας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πατέρας Κοσμάς ο οποίος μαζί με τον ψάλτη του ναού, κ. Γαρουφαλή Λεωνίδα, έψαλαν χριστουγεννιάτικα βυζαντινά τροπάρια μεταφέροντάς μας στο άγιο εκείνο βράδυ στη μικρή Βηθλεέμ. Μέσα από τη μαγική αστερόσκονη των παιδιών και τις καθαρές καρδούλες τους οδοιπορήσαμε όλοι προς τη Βηθλεέμ, όπου έσβησαν για λίγο όλα τα εφήμερα και ζήσαμε μαζί τους όλα τα αληθινά! Τα παιδιά απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και με τα θεατρικά τους δρώμενα μας ζωντάνεψαν τη γέννηση του Χριστού στη φτωχική σπηλιά στην άκρη της Βηθλεέμ. Στο τέλος, ο πατέρας Κοσμάς για άλλη μια φορά με την πραότητά του, τη γλυκύτητά του και την ευγλωττία του μας μίλησε για το πραγματικό νόημα της μεγάλης αυτής γιορτής: να προετοιμάσουμε τις καρδιές μας για να γεννηθεί εκεί μέσα ο Χριστός, ο Θεός της αγάπης.

Να νιώσουμε τα Χριστούγεννα σαν γιορτή της αγάπης και της προσφοράς και όχι σαν γιορτή της καλοφαγίας και της διασκέδασης. Κάνοντας αυτό πράξη, με πρωτοβουλία της ενορίας και του πατέρα Κοσμά συγκεντρώθηκαν τρόφιμα που δόθηκαν σε συγχωριανούς που έχουν ανάγκη.

Το μήνυμα της αγάπης και της ειρήνης που ακούστηκε εκείνο το βράδυ στη μικρή Βηθλεέμ από τους αγγέλους πρέπει να ακουστεί και να εισακουστεί από όλους. Πρέπει επιτέλους να επικρατήσει «επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία». Ο καλύτερος λοιπόν, τρόπος για τον εορτασμό των Χριστουγέννων είναι να ανοίξουμε όλοι τις καρδιές μας και μέσα εκεί να αφήσουμε να ξαναγεννηθεί ο Χριστός για να τον έχουμε σύντροφο και βοηθό στη ζωή μας. Και αντί για σμύρνα, χρυσό και λίβανο ας του προσφέρουμε εμείς ως δώρα την αγάπη μας και την πίστη μας.

Καλά Χριστούγεννα! Ο Θεός μαζί μας”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1586 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.