Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:27 πμ
 
wm small
Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019 22:16

Γ. Παπαναστασίου: «Η στείρα αντιπολίτευση δεν οδηγεί πουθενά» – ΗΧΗΤΙΚΟ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, του Δημάρχου Αγρινίου, στον “ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8”

Τι είπε για τη νέα δημοτική περίοδο, την στάση του ίδιου απέναντι στη νέα Κυβέρνηση, το Πάρκο και τα φετινά Χριστούγεννα

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη μιλώντας για τις τρέχουσες τοπικές αυτοδιοικητικές εξελίξεις και όχι μόνο, παραχώρησε χθες, ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και στον δημοσιογράφο Νίκο Αγγελόπουλο, στην εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ».

Ο κ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε εκτενώς στη γεύση που του αφήνουν οι πρώτοι μήνες της νέας δημοτικής περιόδου, στη στάση παρατάξεων της αντιπολίτευσης, στο μεγάλο θέμα του Πάρκου, στον φετινό Χριστουγεννιάτικο διάστημα, καθώς και στη στάση του ίδιου απέναντι στη νέα Κυβέρνηση.

Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Δημάρχου Αγρινίου:  

Οι πρώτοι μήνες της νέας δημοτικής περιόδου

«Οι πρώτοι μήνες της νέας δημοτικής περιόδου ήταν πάρα πολύ δύσκολοι. Ήταν πιο δύσκολη περίοδος ίσως και από την πρώτη θητεία κυρίως γιατί είχαμε ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων (Κλεισθένης) μαζί με τις τροποποιήσεις που έγιναν τον Αύγουστο, οι οποίες δημιούργησαν ένα διαφορετικό πεδίο. Είμαστε μία δημοτική αρχή η οποία συνεχίζει και αυτό αμέσως – αμέσως είναι μία ευθύνη γιατί δεν είναι το ξεκίνημα μιας νέας δημοτικής αρχής. Ξεκινάμε σε μία νέα προσπαθώντας όσο γίνεται να αποδώσουμε περισσότερα στους δημότες μας».

Η στάση ορισμένων παρατάξεων στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου

«Η αντιπολίτευση προσπαθεί να δημιουργεί ζητήματα. Κατά τη γνώμη μου είναι λάθος αυτό που κάνει. Τι έγινε στο Τεχνικό Πρόγραμμα; Το Τεχνικό Πρόγραμμα καταρτίζεται πολύ καιρό πριν φτάσει στο δημοτικό συμβούλιο. Έρχεται στην πρώτη συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο η αντιπολίτευση και μου ζητάει να το αναβάλλουμε μία εβδομάδα μετά στη λογική να το συζητήσουμε εκτενώς. Δεν είχα καμία αντίρρηση. Το πήγαμε λοιπόν μία εβδομάδα μετά και παρόλα αυτά ξεκινήσαμε στις 7 το απόγευμα και τελειώσαμε στη 1:30 τη νύχτα. Με κατάθεση πρότασης την ίδια μέρα από την αντιπολίτευση χωρίς να συνοδεύεται με εισήγηση από την τεχνική υπηρεσία κάτι που απαιτείται. Δεν κατέθεσαν μάλιστα προτάσεις στη διαδικασία της διαβούλευσης. Έπρεπε να καταθέσουν την δική τους πρόταση πριν φύγει η πρόσκληση. Στην πρώτη συνεδρίαση. Δεν το έκαναν. Έρχεται η δεύτερη, την Πέμπτη στέλνουμε την πρόσκληση, πάλι δεν στέλνουν την πρότασή τους στην τεχνική υπηρεσία και έρχεται Δευτέρα το πρωί. Εκ των πραγμάτων είτε ήταν ανέτοιμοι, είτε δεν ήθελαν να συνοδεύεται με εισήγηση από την υπηρεσία. Οι μελέτες λοιπόν που έφεραν δεν μπορούσαν να ενταχθούν καθώς δεν συνοδεύονταν από την εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας. Γνωρίζουμε νομικά ότι όταν υπάρχει μία πρόταση ως μοναδική περνάει και με μία μόνο ψήφο, και άρχισαν τότε να μιλούν για την πρώτη ήττα Παπαναστασίου. Κάτι αστειότητες. Απέναντι στους πολίτες κρινόμαστε κυρίως για τη σοβαρότητά μας. Και δεν έφτανε μόνο αυτό. Έγινε και προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Αυτά είναι πολιτικάντικες λογικές της δεκαετίας του ’50. Δεν συνάδουν με αυτό που θέλουν οι πολίτες και δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή εποχή. Από την πλευρά μου οφείλω να ενημερώνω πριν τα συμβούλια τους επικεφαλής των παρατάξεων. Είναι εύκολο απλά να κάνεις αντιπολίτευση. Θα πρέπει όμως να στηρίζεσαι σε σοβαρή επιχειρηματολογία. Η στείρα άρνηση και η στείρα αντιπολίτευση δεν οδηγούν πουθενά. Ούτε στην αντιπολίτευση κάνει καλό. Ο κόσμος δεν κρίνει μόνο την συμπολίτευση αλλά και την αντιπολίτευση. Μάλλον αυτό δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα. Νομίζω ότι αντιλαμβάνονται όλοι ότι κάποιες παρατάξεις της αντιπολίτευσης τείνουν στο να γίνουν μία. Υπάρχουν συμπλεύσεις που ιδεολογικά είναι συγκλίνουσες. Το περίεργο είναι όταν είναι ιδεολογικά αποκλίνουσες τι γίνεται».

Οι εξελίξεις αναφορικά με το Πάρκο

«Το Πάρκο ως γνωστόν είναι μία καυτή πατάτα που ήρθε στα χέρια μου. Είμαστε όμως πράγματι σε τελειωτική φάση. Για μένα είναι το νούμερο ένα θέμα το Πάρκο αυτή τη στιγμή. Θέλω να το τελειώσω και να το αποδώσω στους δημότες. Δεν αποφασίζει ο Δήμος για το Πάρκο αλλά μια σειρά από κρατικές υπηρεσίες. Αυτή την περίοδο είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις. Οι ίδιοι άνθρωποι που δημιούργησαν τα προβλήματα στο παρελθόν στο Πάρκο έρχονται σήμερα και λένε γιατί δεν τα λύσαμε. Το Πάρκο θα γίνει με το σωστό τρόπο με βάση τη νομοθεσία που υπάρχει αναφορικά με τις διαχειριστικές μελέτες. Έτσι είναι η γραφειοκρατία στην Ελλάδα».

Η στάση του απέναντι στη νέα Κυβέρνηση

«Έχω την ίδια στάση και πιθανότατα και σκληρότερη απέναντι στη νέα κυβέρνηση. Είμαι Δήμαρχος όλων των Αγρινιωτών. Κοινώς δεν μάσησα ποτέ για να μασήσω τώρα. Είδατε τις αντιδράσεις και για το πανεπιστήμιο και για το μεταναστευτικό και για τον «Φιλόδημο». Ξεκάθαρα δεν μας αφορά ποιος κυβερνάει. Μας ενδιαφέρει μόνο το καλό των δημοτών μας».

Τα Χριστούγεννα φέτος στο Αγρίνιο και ο διάκοσμος

«Τα Χριστούγεννα στο Αγρίνιο άρχισαν να γιορτάζονται από το 2014 και μετά. Προσπαθούμε να κάνουμε την πόλη μας πιο φωτεινή και πιο γιορτινή και μάλιστα με περιορισμένο μπάτζετ. Το βασικό είναι ότι έχουμε δημιουργήσει υποδομή όλα αυτά τα χρόνια και κυρίως με τις υπηρεσίες του δήμου και όχι με εργολάβους. Κάθε χρόνο κάνουμε μία σωστή και συνετή διαχείριση. Και γι’ αυτό λέω ένα μπράβο στο Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού. Μάλιστα πολύ μας αντιγράφουν ενώ το Αγρίνιο πλέον έχει γίνει προορισμός για τα Χριστούγεννα. Το Αγρίνιο στο παρελθόν ήταν άδειο αλλά πλέον είναι γεμάτο. Από την άλλη δεν είναι δυνατόν να στολίσουμε όλη την πόλη. Και ο δρόμος στο σπίτι μου δεν στολίστηκε. Σε καμία πόλη του κόσμου δεν στολίζονται όλοι οι δρόμοι. Δείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πόσο ο κόσμος χαίρεται τον στολισμό μας και δείτε πόσο γραφικοί γίνονται κάποιοι άνθρωποι όταν λένε και γράφουν αρνητικά κόντρα στην μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου».

Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 1284 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019 22:30
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.