Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:22 πμ
 
wm small
Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019 16:51

Φοιτητική εστία σε κεντρικό ξενοδοχείο του Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα από τα αντεπιχειρήματα που εκφράζονταν διαχρονικά για την λειτουργικότητα και την βιωσιμότητα των πανεπιστημιακών τμημάτων στο Αγρίνιο φαίνεται πως αποδυναμώνεται πλέον σε μεγάλο βαθμό. Ο λόγος για την έλλειψη φοιτητικής εστίας που όπως φαίνεται θα έχει λυθεί κατά ένα μέρος της τουλάχιστον σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  κεντρικό ξενοδοχείο   στο Αγρίνιο μετείχε σε διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε το τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πατρών και επιλέχθηκε για να φιλοξενεί, ως φοιτητική εστία, 30 φοιτητές σε συνθήκες που κρίθηκαν εξαιρετικές από τους ελέγχους που έγιναν.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες  οι υπογραφές θα πέσουν εκτός απροόπτου πριν το τέλος της χρονιάς και μέχρι τις 30 του τρέχοντος μήνα, ασφαλώς αν δεν υπάρξει κάποια ένσταση, που θα προκαλέσει χρονοβόρες διαδικασίες.

Πρόκειται για πολύ θετική εξέλιξη την οποία γνωρίζει και η τοπική αυτοδιοίκηση και που αφορά σε πρόγραμμα από το Πανεπιστήμιο Πατρών σε πόλεις που φιλοξενούν φοιτητές στην ευρύτερη περιοχή, όπως η Αμαλιάδα, το Αγρίνιο, η Πάτρα, ο Πύργος κλπ.

Να σημειωθεί πως η ιδιοκτησία του ξενοδοχείου κάνει λόγο για μια κίνηση που αποσκοπεί στο να βοηθηθεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην περιοχή και να μπορέσουν οι τοπικοί άρχοντες να αναλάβουν περαιτέρω πρωτοβουλίες με υπαρκτή φοιτητική εστία, καθώς το αντίτιμο για την φιλοξενία των φοιτητών δεν είναι καθόλου μεγάλο, είναι κάτω από τα δέκα ευρώ το άτομο.

agrninionews.gr

Διαβάστηκε 1452 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.