Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019 10:22

Προσφορά αγάπης από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κάνοντας πράξη και φέτος την κοινωνική του αλληλεγγύη και την προσφορά αγάπης στο συνάθρωπο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, με τη συνεργασία του Διευθυντή, των Δασκάλων και των μαθητών του Σχολείου, επισκέφθηκε και παρέδωσε την Παρασκευή 20 Δεκέμβρη στις Δομές Αστέγων Δήμου Αγρινίου, ποσότητα τροφίμων μακράς διάρκειας και λοιπών ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία από το οικονομικό τους υστέρημα αλλά με περίσσευμα αγάπης προσέφεραν οι γονείς των μαθητών κατά τις τελευταίες μέρες.

Τους εκπροσώπους του συλλόγου, τους δασκάλους και τους μαθητές της ΣΤ τάξης, υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου κ. Κων/νος Καλαντζής και το Προσωπικό της Δομής, οι οποίοι τους ενημέρωσαν για τους σκοπούς και τις δράσεις της Δομής Αστέγων του Δήμου και τους ξενάγησαν στους χώρους φιλοξενίας.

Απάντησαν στις εύστοχες ερωτήσεις των μαθητών της ΣΤ’ τάξης του σχολείου, οι οποίοι με τους δασκάλους τους κ.κ. Γεράσιμο Ιωαννίδη και Ουρανία Τομαρά συνόδευσαν την επίσκεψη.  Στη συνέχεια οι μαθητές έψαλλαν τα κάλαντα, αντήλλαξαν ευχές και ευχαριστίες και επέστρεψαν στη βάση τους με το λεωφορείο που είχε μισθώσει το σχολείο,  χαρούμενοι για τη μικρή  αυτή προσφορά στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο τις γιορτινές μέρες.

Συνεχίζοντας την κοινωνική του δράση ο σύλλογος, την Δευτέρα 23 Δεκέμβρη, μέλη του Δ.Σ. επισκέφθηκαν τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Αγρινίου και προσέφεραν και εκεί κιβώτια με τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και παιγνίδια για τα παιδιά, που είχαν συγκεντρωθεί από τους γονείς των μαθητών του σχολείου.

Συζήτησαν με την υπεύθυνη του Ξενώνα για το έργο που αυτή η Δομή προσφέρει στις γυναίκες και στα παιδιά τους, που έχουν ανάγκη από ζεστασιά και οικογενειακή ατμόσφαιρα και την βρίσκουν απλόχερα. Επίσης για το πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουν όλες οι γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας, την ύπαρξη αυτής της Δομής και το σπουδαίο λειτούργημα που επιτελούν οι υπεύθυνοι. Τα μέλη του συλλόγου  διαπίστωσαν το πολύ υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, εχεμύθειας, ανθρωπιάς και αγάπης από το προσωπικό της Δομής και επιθυμούν αυτό να το δηλώσουν δημόσια.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημ. Σχολείου Αγρινίου, εύχεται με την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά, με Υγεία, Προκοπή και Ειρήνη και Καλή Πρόοδο σε όλους τους μαθητές, σε συνθήκες οικογενειακής ζεστασιάς και ασφάλειας, ποιοτικής και ολόπλευρης μόρφωσης.

Επίσης εύχεται και πρέπει να γίνεται συνεχής αγώνας ώστε να μην έχει ανάγκη η κοινωνία μας στο μέλλον δομές σαν τις παραπάνω και για όσο χρειαστεί να υπάρχουν, να στηρίζονται ολόπλευρα από την πολιτεία και την κοινωνία μας.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 883 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.