Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  3:10 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019 18:41

Παναιτωλικός: Δικαίωμα στην ελπίδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα «καναρίνια» πήραν την πρώτη νίκη της σεζόν και υπάρχουν παράγοντες που τους επιτρέπουν να αισιοδοξούν για τη συνέχεια 

Η κατάρα «έσπασε» και ο Παναιτωλικός πήρε χθες την πρώτη νίκη της σεζόν μετά από 15 αγωνιστικές. Το 2-0 επί του ΟΦΗ δεν ήταν απλά ένα αποτέλεσμα, αλλά δίνει στα «καναρίνια» τη δυνατότητα να αισιοδοξούν. Το… κακό ξορκίστηκε, η ομάδα ξεκόλλησε από την τελευταία θέση και απέκτησε δικαίωμα στην ελπίδα.
Η αποστολή της παραμένει δύσκολη, όμως η εικόνα της στα δύο τελευταία ματς (πριν εκείνο με τους κρητικούς προηγήθηκε το 0-0 της Ξάνθης) της επιτρέπει να το «πιστεύει». Ας δούμε το γιατί.
*Είναι η δομή του πρωταθλήματος τέτοια που οι «κυανοκίτρινοι» βρίσκονται ήδη στο «+2» από τον απευθείας υποβιβασμό. Αρα με τα υπάρχοντα δεδομένα πάνε για μπαράζ παραμονής και αν.
*Πρόκειται για μία ομάδα με μεγάλη αναντιστοιχία βαθμολογικής συγκομιδής/εικόνας. Τι εννοούμε; Για την οικονομία της κουβέντας να ειπωθεί πως έγιναν λάθη κτλ, αλλά η παρουσία του Παναιτωλικού δεν είναι για «8 βαθμούς», αλλά για μίνιμουμ 12 ως 14. Παράγοντες όπως ατυχία και διαιτησία του έχουν στερήσει πολύτιμους πόντους και στη μπάλα, όπως και στη ζωή, όλα είναι… δανεικά. Κάποια στιγμή στα γυρνάει πίσω.
*Κάνει συνεχώς βήματα μπροστά. Η ομάδα βελτιώνεται συνεχώς και γίνεται όλο και καλύτερη. Π.χ. στα 3 από τα 6 τελευταία της ματς κράτησε το μηδέν παθητικό, κάτι που είχε συμβεί μόλις 1 φορά στα προηγούμενα 10!
*Αυτό αφορά και το ατομικό επίπεδο. Π.χ. ο Μπαϊροβιτς χθες έκανε το καλύτερο εν Ελλάδι παιχνίδι του, ο Κνετ αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά του, οι Μαρσιάλ, Γιοβάνοβιτς «βρίσκονται», ο Λιάβας παίζει παντού και γενικώς όλοι ξεπερνούν το «σοκ» του διμήνου Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου.
*Προχωρά σε ενίσχυση. Είναι μαθηματικά βέβαιο πως ο Παναιτωλικός που θα παίξει στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ στις 5 Ιανουαρίου δεν θα έχει καμία σχέση με τον τωρινό. Ηδη έχουν γίνει τέσσερις μεταγραφές (Αλβαρεζ, Μουνιέ, Κέβιν, Τζανακάκης), θα υπάρξουν μίνιμουμ επιπλέον δύο (φορ 100%), ενώ υπάρχει και ο Καμαρά που άμεσα θα τεθεί στη διάθεση του Χάβου. Δηλαδή πάμε για 7 νέα πρόσωπα, εκ των οποίων οι περισσότεροι… παίζουν σήμερα και δεν χρειάζονται χρόνο περίοδο προσαρμογής ή προετοιμασίας.
 
*Απομένουν 17 ματς μέχρι το τέλος της σεζόν, εκ των οποίων τα 8 θα είναι στο Αγρίνιο και τα περισσότερα με ομάδες από το 7 και κάτω. Στην κανονική διάρκεια θα υποδεχθούν Ατρόμητο, Λαμία, Αρη, Βόλο, Πανιώνιο, ενώ στα πλέι άουτ θα έχουν 3 εντός έδρας από τα συνολικά 7. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι πιθανό να φιλοξενήσουν π.χ. 2 φορές τους «κυανέρυθρους» και ισάριθμες τη Λαμία ή τους «νεοφώτιστους». Με το απόλυτο (4Χ4) αλλάζουν άρδην όλες οι ισορροπίες. Λόγω προγράμματος ο παράγοντας έδρα θα κρίνει πάρα πολλά.
*Γενικότερα τα περισσότερα (ίσως 12 αλλά και 13) από τα 17 παιχνίδια που απομένουν θα είναι με ομάδες που βρίσκονται από τη μέση και κάτω στη βαθμολογία και οι διαφορές είναι μικρές. Δηλαδή σε απλά ελληνικά ο Παναιτωλικός, αλλά και η οποιαδήποτε ομάδα αυτού του γκρουπ, για να σωθεί δεν θα πρέπει να κερδίσει π.χ. σε Φάληρο, Τούμπα ή ΟΑΚΑ (κακά τα ψέματα εκεί πάμε σε άλλο επίπεδο), αλλά αναμετρήσεις με αντιπάλους που πάνω-κάτω βρίσκονται στα ίδια επίπεδα. Δεν ψάχνουν δηλαδή το «θαύμα».
*Κλείνοντας είναι ο παράγοντας ψυχολογία. Οι «κυανοκίτρινοι» αισθάνονται για πρώτη φορά πως πατούν γερά στα πόδια τους. 
gazzetta.gr
Διαβάστηκε 1508 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.