Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:59 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019 10:00

Άστεγη και άνεργη πέρασε στο Πανεπιστήμιο!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μία 40χρονη γυναίκα από τη Λάρισα στα μέσα του 2018 έχασε την δουλειά της. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς χτύπησε την πόρτα των Κοινωνικών Υπηρεσιών ζητώντας στέγη. Η οικογένειά της δεν μπορούσε να την βοηθήσει.

Της δόθηκε στέγη, υποστηρίχθηκε από το Κοινωνικό Παντοπωλείο με τρόφιμα, εντάχθηκε στο Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου, βοηθήθηκε από το Κοινωνικό Οδοντιατρείο και το Δημοτικό Πολυϊατρείο στη Λάρισα.

Είχε κάποια προβλήματα υγείας και ακολούθως καλύφθηκε με φάρμακα τα οποία ήταν απαραίτητα. Χρησιμοποίησε χώρο για φιλοξενία σε περιόδους ακραίων θερμοκρασιών. Αφού εξασφάλισε ότι είχε ανάγκη αποφάσισε να διαβάσει και να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις τον περασμένο Ιούνιο.

Οι υπηρεσίες ήταν εκεί σε αυτή της την προσπάθεια ενισχύοντάς την με σχολικό υλικό που της ήταν απαραίτητο για να κάνει το όνειρο της ζωής της, πραγματικότητα. Διάβασε έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο Πανεπιστήμιο, σε Σχολή θεωρητικής κατεύθυνσης, σε άλλη πόλη της Ελλάδας.

πηγή: larissanet.gr

Διαβάστηκε 2488 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.