Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:35 πμ
 
wm small
Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019 20:47

Περιοδικό "ΠΡΑΣΙΝΟ + ΜΠΛΕ" τεύχος Νο 113 - Νοέμβριος Δεκέμβριος 2019

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κυκλοφόρησε το 113 τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού ΠΡΑΣΙΝΟ + ΜΠΛΕ για τον μήνα Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2019. Πολλά και ενδιαφέροντα τα θέματα που μπορεί κάποιος να βρεί στις σελίδες του. Στην συνέχεια του άρθρου αναφέρουμε επιγραμματικά μερικά απο αυτά.

EDITORIAL | Πολλές Ευχές...

Ημέρες εορτών. Ένας λόγος παραπάνω για να αισθανθούμε και πάλι άνθρωποι. Ας κλείσουμε τα αυτιά μας σε πράγματα που κάθε μέρα μας κάνουν και πιο απαισιόδοξους και ας προσπαθήσουμε να συμμετάσχουμε σε κάθε τι που ανακουφίζει και δίνει ελπίδα.Έχει έρθει η ώρα που πρέπει να ανασύρουμε αξίες και δυνάμεις που μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε ότι τις έχουμε. Αξίζει να αναρωτηθούμε, τι κάνουμε, ή καλύτερα τι δεν κάνουμε, για να στηρίξουμε ευπαθείς ομάδες ή και άτομα που είναι δίπλα μας και που χρειάζονται τη βοήθειά μας, όχι μόνο για τις ημέρες των εορτών. Ιδιαίτερα στις μέρες μας που η οικονομική κρίση μας έχει καταβάλει όλους, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μετατραπεί σε κρίση αξιών.

Να είστε καλά και Καλές Γιορτές. Τάσος Ξύδης Υπεύθυνος Έκδοσης

OIKOθεμα | Πράσινα Χριστούγεννα!

Είναι γνωστό πως κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια των γιορτών, παράγονται τόνοι από πρόσθετα απορρίμματα, που προέρχονται από τις συσκευασίες φαγητών, ποτών και δώρων, αλλά και από τα χριστου-γεννιάτικα δέντρα.

OIKOθεμα | Ιδιες ευκαιρίες στην εκπαίδευση...

ρευνα του ΕΠΙΨΥ αναφέρει ακόμη ότι οι 9 στους 10 μαθητές συντάσσο-νται με την άποψη ότι τα παιδιά των προσφύγων/μεταναστών πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στην εκπαίδευση. Ιδιαίτερα θετική απέναντι στους πρόσφυγες/μετανάστες είναι η νέα γενιά με τους έφηβους στην πλειοψηφία τους να σημειώνουν ότι έχουν θετικά συναισθήματα γι’ αυτούς, σημειώνει έρευνα του του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ιν-στιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ» (ΕΠΙΨΥ).

OIKOδράσεις | Παγκόσμια κίνημα μαθητών, ενάντιαστην Κλιματική Κρίση!

Έχουμε μόνο 11 χρόνια να αντιμε-τωπίσουμε τη μεγαλύτερη κρίση που είχε ποτέ να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα: την κλιματική αλλαγή. Πρέπει να σταματήσουμε να παίρνουμε αποφάσεις, αγνοώντας πλήρως τις επιστημονικές συστάσεις, ενώ βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού.

ΟΙΚΟθέμα | Χειμερινός τουρισμός στην Ελλάδαβουνό, τζάκι και χιόνι!

Μια χώρα διάσημη για τις φυσικές ομορφιές της, τα γοητευτικά τοπία της και τη γνήσια φιλοξενία των ανθρώπων της, η Ελλάδα, επιφυλάσσει στους επισκέπτες της αμέτρητες ταξιδιωτικές εκπλήξεις κάθε εποχή του χρόνου.

ΟΙΚΟθέμα | Κίνδυνοι για τα παιδιά στο διαδίκτυο...

Όσο τα παιδιά «μπαίνουν» σε όλο και μικρότερη ηλικία στο Ίντερνετ, καθώς επίσης με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα μέσα στη μέρα, αυξάνουν ανάλογα και οι κίνδυνοι με τους οποίους μπορεί να έρθουν αντιμέτωπα.

OIKOθέμα | Πώς επηρεάζουν τα video games την υγεία των παιδιών;

Όλο και περισσότερα παιδιά επιλέ-γουν να μένουν μέσα στο σπίτι για να παίξουν video games. Τι επιπτώσεις όμως έχει αυτό στην υγεία τους; Πώς επηρεάζουν τα video games την υγεία των παιδιών;

ΟΙΚΟθέμα | Απλοί τρόποι για ζεστό σπίτι

Απλοί τρόποι για ζεστό σπίτι Η θερμοκρασία αυτή την εποχή είναι χαμηλή και εσείς σκέφτεστε πώς θα κρατήσετε το σπίτι σας ζεστό. Πριν ανάψετε το καλοριφέρ ή πατήσετε το κουμπί του κλιματιστικού, σας έχουμε απλούς, αλλά ουσιαστικούς τρόπους, για να το πετύχετε σε ικανοποιητικό βαθμό επιβαρύνο-ντας λιγότερο τους λογαριασμούς σας και το περιβάλλον.

OIKOπροορισμοί | Άνω Χώρα Ναυπακτίας Φορά τα... γιορτινά της!

Από τους πιο αυθεντικούς και «γενναιόδωρους» τόπους της Ελλάδας, η ορεινή Ναυπακτία, με την Άνω Χώρα να είναι από τους πιο όμορφους προορισμούς, ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε μια πλαγιά των Βαρδουσίων και αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για τους επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα.

Αυτά και άλλα εξίσου ενδιαφέροντα θέματα μπορείτε να βρείτε στις σελίδες του περιοδικού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να το δείτε ή να το κάνετε Downloading.

Διαβάστηκε 1436 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019 21:08
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.