Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:33 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 14:28

Επανεκκίνηση για τις επενδύσεις στον αγροτικό τομέα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για την επενδυτική «άνοιξη» που έρχεται στον αγροτικό τομέα, μίλησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, σε δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη στην πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμου Alpha 98,9 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Κολοβάτσιο.

Σκοπός της Κυβέρνησης, τόνισε, είναι η ισχυρή ανάπτυξη και αυτή δεν θα έλθει χωρίς την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Σε αυτή την κατεύθυνση, προσέθεσε ο Υφυπουργός, «πρέπει να καλύψουμε το τεράστιο χρηματοδοτικό κενό» που δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ενίσχυση της ρευστότητας και των επενδύσεων στον αγροτικό τομέα. Αυτές αφορούν καταρχάς στη λειτουργία του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικών Επενδύσεων που παρέχει εγγυήσεις 450 εκατ. ευρώ, καθώς και το χρηματοδοτικό πακέτο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ύψους 200 εκατ. ευρώ, με χαμηλότοκα δάνεια 15ετούς διάρκειας και 5ετούς περιόδου χάριτος.

Το πιο σημαντικό, όμως, υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας, είναι το γεγονός ότι μέσα σε 5 μήνες η Κυβέρνηση κατάφερε να ενεργοποιήσει επενδυτικά προγράμματα που παρέμεναν «παγωμένα» για περισσότερα από 4 χρόνια. Μάλιστα, την Τρίτη, εκδόθηκε το πρώτο ένταλμα πληρωμής για επένδυση που είναι ενταγμένη στα Σχέδια Μεταποίησης. Το ύψος των επενδύσεων από τα Σχέδια Μεταποίησης, μαζί με την ιδιωτική συμμετοχή, θα διαμορφωθεί σε 800 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, είπε ο κ. Σκρέκας, από το 2020 και μετά οι επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα θα ξεπεράσουν τα 2,2 δις ευρώ.

Τέλος, αναφερόμενος στην όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι χρειάζονται τρία πράγματα για την αντιμετώπιση της κατάστασης: η ισχυροποίηση των διεθνών συμμαχιών της χώρας, η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και η ομοψυχία του εγχώριου πολιτικού συστήματος.

Διαβάστηκε 1651 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 14:45
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία