Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:04 μμ
 
wm small
Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 01:00

Ολοκληρώθηκε το τραγούδι «Ωδή στην Τριχωνίδα» - Σκοπός του βιντεοκλίπ η προβολή της Αιτωλικής λίμνης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μετά από αρκετές ώρες βιντεοληψίας σε διάφορα μέρη της λίμνης Τριχωνίδας ολοκληρώθηκε το βιντεοκλίπ για το τραγούδι «Ωδή στην Τριχωνίδα». Τους στίχους έγραψε ο Παντελής Φλωρόπουλος και τη μουσική ο Κωνσταντίνος Σαμψών. Στην ερμηνεία η Γεωργία Τριανταφύλλου.

Σκοπός του βιντεοκλίπ είναι να προβάλλει τις φανερές και τις κρυφές ομορφιές της λίμνης Τριχωνίδας, να την κάνει ευρύτερα γνωστή, ελκυστική σε ντόπιους και μη, όπως της αρμόζει.

01

Το βιντεοκλίπ  γυρίστηκε στ’ Αμπάρια του Παναιτωλίου, στο «Αρχοντικό της λίμνης» στο Καινούριο, στο «Κτήμα Πιθάρι» στη Ντουγρή, το ξενοδοχείο «Έλλη» στη Βαρειά, στη Μυρτιά, και στην παραλία «Φωτμού», στο Πετροχώρι. Καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία του είχαν στην βιντεοληψία ο Γιάννης Γιαννακόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης και στην φωτογραφία ο Πάνος Καλτσάς. Με την προσφορά των χώρων τους για τα γυρίσματα έχουν μερίδιο στην δημιουργία αυτή και ο Γιώργος Λάμπρης, ο Κοσμάς Τασούλης, ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος και ο Κώστας Ξηροκώστας. Η ηχογράφηση του τραγουδιού έγινε στο στούντιο FREQ του Νίκου Καλαμπαλίκη στο Αγρίνιο. Η τελική επεξεργασία με το mastering στο στούντιο ARTRACKS του Γιώργου Πρινιωτάκη στην Αθήνα.

02

03

04

05

Η δήλωση του Παντελή Φλωρόπουλου: «Η "Ωδή στην Τριχωνίδα" γεννήθηκε από μια εικόνα που έμεινε ανεξίτηλη στη μνήμη μου και δεν θα φύγει ποτέ. "Αποκαλύφθηκε" το 2001, όταν αγνάντεψα την Τριχωνίδα από την κορυφή της Κυραβγένας και την είδα όπως δεν την είχα ξαναδεί: Με τα μάτια του αετού. Ακούγοντας στην συνέχεια τα δικά μου ποιητικά λόγια μ' αυτή την θεσπέσια φωνή, της Γεωργίας Τριανταφύλλου, αισθάνθηκα ευτυχία και βεβαίως τιμή. Οι τρεις περίπου ώρες που δουλέψαμε μαζί στο στούντιο του εκπληκτικού Νίκου Καλαμπαλίκη (κι άλλες δύο στην πρώτη συνάντηση, πέντε) για μένα ήταν μια θαυμάσια εμπειρία που στο εξής θα θυμάμαι πάντα. Ευχαριστώ τον Κωνσταντίνο Σαμψών που του άρεσε τόσο η "Ωδή στην Τριχωνίδα" και της έβαλε αυτή την ωραιότατη μουσική. Τον ευχαριστώ επιπλέον γιατί ήταν αυτός η αιτία να γνωρίσω αυτή την θεραπαινίδα των Μουσών, την Γεωργία Τριανταφύλλου, και να συνεργαστώ μαζί της, φωνή που ο Νίκος Καλαμπαλίκης παραλλήλισε - και συμφώνησα - μ' εκείνη της Νάνας Μούσχουρη! Μια φωνή που λες και κατεβαίνει ρέοντας από τον ουρανό για να συναντήσει το γήινο. Το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης είναι ένα τραγούδι για την αγαπημένη Τριχωνίδα. Μπορεί να είναι κι ένας ύμνος. Για μένα είναι βίωμα. Κλείνοντας, θέλω να πω ότι η Γεωργία Τριανταφύλλου που ζει στην πόλη, κοντά μας, είναι κόσμημα για το Αγρίνιο. Είμαστε πολύ τυχεροί που την έχουμε».

06

Η δήλωση της Γεωργίας Τριανταφύλλου: «Λατρεύω την ηχογράφηση, ειδικά όταν πρόκειται για συνεργασίες, στις οποίες βασικό ρόλο παίζουν τόσο αξιόλογοι άνθρωποι! Αγαπητέ μου Νίκο Καλαμπαλίκη είσαι κορυφαίος ηχολήπτης! Ευχαριστώ τον πολυπράγμονα Κώστα Σαμψών για την επιλογή της ερμηνείας μου στο νέο μουσικό του έργο και τον αξιολογότατο δημοσιογράφο και άνθρωπο του πνεύματος Παντελή Φλωροπουλο, για τους αξεπέραστους στίχους του ποιήματός του. “Ωδή στην Τριχωνίδα” λοιπόν!!!».

07

Η δήλωση του Κωνσταντίνου Σαμψών: «Μια τυχαία ανάγνωση του ποιήματος ”Ωδή στην Τριχωνίδα” σε ένα άρθρο στο Ιντερνετ μου γέννησε αυτόματα την ανάγκη να το ντύσω μουσικά και να το κάνω γνωστό στον κόσμο. Αφού πήρα το ΟΚ από τον Παντελή Φλωρόπουλο, ξεκίνησα να το δουλεύω. Στην πορεία συνάντησα επίσης τυχαία σε μια εκδήλωση (συγκεκριμένα στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της ΕΛΕΠΑΠ στο Αγρίνιο) την Γεωργία Τριανταφύλλου σε καλλιτεχνική δράση και αυτόματα, συνειρμικά, μου γεννήθηκε η ιδέα ότι θα ήταν η πιο κατάλληλη για την ερμηνεία του συγκεκριμένου τραγουδιού. Αποδέχθηκε την πρόταση και ήταν μεγάλη μου χαρά όταν διαπίστωσα ότι αυτές οι επιλογές οδήγησαν στο εκπληκτικό αυτό αποτέλεσμα».

08

Η δήλωση του Γιάννη Γιαννακόπουλου: «Η ΘΕΑ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ - Και βέβαια είναι θεά η λίμνη Τριχωνίδα. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά καθότι αποτελούσε πάντα το αντίπαλο δέος του σκληροτράχηλου Θεού Αχελώου που χρειάστηκε η παρέμβαση του Ηρακλή για να τον τιθασεύσει. Η Τριχωνίδα ήρεμη, γαλήνια και στοργική παρείχε τα βασικά ως προς το ζην με τα καθαρά νερά και τα πλούσια αλιεύματά της στους κατοίκους των πέριξ αυτής πόλεων. Η αφθονία των αγαθών της συνετέλεσε ώστε οι πόλεις αυτές να μην έχουν πολέμους μεταξύ τους, αλλά να συνυπάρχουν αρμονικά και να επινοήσουν για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας την ομοσπονδιακή διακυβέρνηση, πολίτευμα που καθιέρωσαν - αιώνες μετά - σύγχρονα κράτη. Σαν θεά λοιπόν η Τριχωνίδα δεν θα μπορούσε να μην δεχθεί την Ωδή που έγραψε ο Παντελής Φλωρόπουλος και μελοποίησε ο Κωνσταντίνος Σαμψών, από την τελούσα χρέη σύγχρονης ιέρειας αοιδό Γεωργία Τριανταφύλλου. Ευχόμαστε η "Ωδή στην Τριχωνίδα" να είναι καλοτάξιδη και να κάνει ευρύτερα γνωστή την πανέμορφη λίμνη και την ιστορία της».

09

10

11

12

13

14

15

16

17

18

Διαβάστηκε 14235 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021 20:40
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Κωνσταντίνος Σαμψών

Ο Κωνσταντίνος Σαμψών ασχολείται επαγγελματικά με την επιστήμη της Πληροφορικής και σαν χόμπι έχει τον Αεραθλητισμό (είναι χειριστής Υπερελαφρών Αεροσκαφών και Αλεξιπτώτου Πλαγιάς - μέλος της Αερολέσχης Αγρινίου) και την Ορειβασία (Ιδρυτικό μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγρινίου). Ασχολείται επίσης με την Μουσική Σύνθεση έχοντας παρουσιάσει αρκετά μουσικά έργα τα τελευταία χρόνια όπως τα "Mystic Flight", "On Air... myths and tales","Escape to Freedom","Βρες τα φτερά σου..", "Ωδή στην Τριχωνίδα", "Time to Relax", "Το κίτρινο μπλουζάκι", "Γιν' αγέρας και έλα", "Cinematica", "Lounge time" κλπ. Μεγάλη δημοτικότητα έχουν τα τραγούδια που έγραψε για την ομάδα του Παναιτωλικού "Της Καρδιάς μου Ομάδα", "Του Τόπου μας Ζωή", "Παναιτωλικός Ιππότης - 90 χρόνια ιστορία και νέοι στόχοι" και το "Ξέρω μια ομαδάρα". Επιμελείται το παρών site θέλοντας να παρουσιάσει την θετική πλευρά των πραγμάτων καθώς και άγνωστα για τον πολύ κόσμο στοιχεία που αφορούν την περιοχή μας και έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρων.

ksamson.gr