Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:13 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 22:20

“Κύριε Βρούτση τελικά σας νοιάζει όντως η αντιμετώπιση της ανεργίας”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ προχώρησαν σε συμβολικούς αποκλεισμούς δύο εισόδων του υπουργείου Εργασίας στην οδό Σταδίου. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση των ασφαλιστικών ταμείων και τις συνθήκες εργασίας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για πρακτική στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης της ασφάλισης.

Στην κινητοποίηση των εργαζομένων του ΕΦΚΑ συμμετείχαν και  εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ, οι οποίοι σημειώνουν ότι ματαιώνονται τα προγράμματα του Οργανισμού.

Επί του θέματος αυτού μάλιστα ανακοίνωση εξέδωσαν  οι ωφελούμενοι του “Ειδικού Προγράμματος απασχόλησης για ανέργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών” την οποία προσυπογράφουν και οι ωφελούμενοι του Κε.Φ.Ι.Απ Αγρινίου.

Η ανακοίνωση-απάντηση σε Βρούτση:

Κύριε Βρούτση, με μεγάλη προσοχή παρακολουθήσαμε την απάντησή σας στην Βουλή σχετικά με το πρόγραμμα των 5500 άνεργων πτυχιούχων ηλικίας 22-29 του Ο.Α.Ε.Δ.

Θα θέλαμε λοιπόν και εμείς με την σειρά μας, πρωτίστως ως πολίτες αυτής της χώρας και δευτερευόντως ως νέοι επιστήμονες απασχολούμενοι στο παραπάνω πρόγραμμα, να απαντήσουμε σε αυτή την «προσπάθειάς σας» να επιχειρηματολογήσετε για την άρνηση του Υπουργείου Εργασίας να ανανεώσει το πρόγραμμα παρά την γραπτή έκκληση των φορέων για ανανέωση των συμβασιούχων – λόγω σοβαρής έλλειψης καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού.

Με την απάντησή σας κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου επιβεβαιώσατε, αυτό που κυκλοφορούσε ως ανέκδοτο για εσάς από την προηγούμενη κιόλας θητεία σας, ότι θα έπρεπε να έχετε τον τίτλο του Υπουργού Ανεργίας και όχι Εργασίας. Τα ρεκόρ ανεργίας που συνεχίζετε να καταρρίπτετε σε κάθε σας θητεία στο Υπουργείο αυτό είναι αξιοσημείωτα. Ωστόσο, όλα αυτά τα «επιτεύγματά σας» αν μη τι άλλο έχουν το κατάλληλο υπόβαθρο κ. Βρούτση, καθώς στην ομιλία απάντησή σας στη Βουλή αποδείξατε περίτρανα ότι είστε ή ανίδεος ή ψεύτης και επομένως «άριστος», διότι κάνετε υπαινιγμούς περί αναξιοκρατίας στην επιλογή των 3800 νέων επιστημόνων στο πρόγραμμα του Ο.Α.Ε.Δ. Η αλήθεια είναι ότι  είναι ξεκάθαρο στην προκήρυξη ότι οι υποψήφιοι κρίνονται αυστηρά με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ. Επομένως, είστε ή ανίδεος γιατί δεν γνωρίζετε βασικά στοιχεία ενός προγράμματος απασχόλησης ενώ είστε Υπουργός Εργασίας ή ψεύτης, γιατί μιλάτε για αξιοκρατία ενώ στην πραγματικότητα θέλετε να «βολέψετε» ανθρώπους που κόπηκαν από τα κριτήρια του τρέχοντος προγράμματος.

Κύριε Υπουργέ «Εργασίας», είναι εμφανές, ότι η έλλειψη ηθικής είναι κάτι που σας διακρίνει. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, ενώ στα δύο τρίτα (2/3) της ομιλίας σας προσπαθείτε με τη λασπολογία σας να αποδομήσετε το τρέχον πρόγραμμα, στο τέλος, ευθαρσώς μας λέτε ότι μεταγενέστερα θα γίνει νέο ίδιο πρόγραμμα χωρίς να έχετε καν την ευθιξία να μιλήσετε έστω για νέα κριτήρια επιλογής. Αντ’ αυτού κάνετε επίκληση στο συναίσθημα και επιδιώκετε να διχάσετε την κοινωνία, «χρησιμοποιώντας» ως επιχείρημα όσους έχουν μείνει εκτός από το τρέχον πρόγραμμα και μιλώντας για ίδιες ευκαιρίες απασχόλησης. Όλα αυτά μάλιστα ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι ο σχεδιασμός προέβλεπε και δεύτερο κύκλο για το πρόγραμμα ώστε να καλυφθούν και οι περίπου (5500-3800=)1200 θέσεις που έμειναν κενές.

Κύριε Βρούτση διερωτόμαστε, τελικά σας νοιάζει όντως η αντιμετώπιση της ανεργίας και της αδυναμίας πρόσβασης στην αγορά εργασίας;
Σας ενδιαφέρει πραγματικά το φαινόμενο της διαρροής νέου ηλικιακά επιστημονικού δυναμικού προς το εξωτερικό;
Πόσο σας απασχολούν πραγματικά τα λειτουργικά κενά που θα δημιουργηθούν στις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες αλλά και η ταλαιπωρία των πολιτών που επισκέπτονται αυτές (π.χ. ΕΦΚΑ); Αλλά ακόμα και αν βγει μεταγενέστερα ένα νέο πρόγραμμα αναρωτιέστε το «κενό» που θα δημιουργηθεί καθώς θα κληθούν οι φορείς να εκπαιδεύσουν εκ νέου προσωπικό;
Εν τέλει κ. Βρούτση σας απασχολεί ο εκσυγχρονισμός του Δημοσίου Τομέα με νέους επιστήμονες ή μήπως εκτελείτε εργολαβία στην ιδιωτικοποίηση των φορέων που δεν προλάβατε στην προηγούμενη θητεία σας (π.χ. ΚΕΦΙΑΠ);

Κλείνοντας κ.Βρούτση είστε επικίνδυνος γι’ αυτόν τον πολύπαθο τόπο και το εργατικό της δυναμικό που δεν είναι βαμμένο γαλάζιο, για το λόγο αυτό σας καλούμε να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ και να πάρετε μαζί σας και τον Υφυπουργό σας, ο οποίος στην συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία του προγράμματός μας είπε ότι στα 30 του δούλευε μπετά στην Πολωνία, λέγοντας πως δεν είναι κακό το εξωτερικό σε αυτή την ηλικία, και έπειτα από λίγο υπήρξε ομιλητής σε εκδήλωση με θέμα το brain drain.

Εμείς από την άλλη ως πολίτες και νέοι επιστήμονες αγωνιούμε που μπορεί να οδηγηθεί μια χώρα η οποία διαθέτει-επενδύει ένα κομμάτι του προϋπολογισμού της κάθε χρόνο για δημόσια εκπαίδευση όλων των βαθμίδων και όταν έρχεται η στιγμή να εκμεταλλευτεί τους νέους επιστήμονες που με τόσο κόπο παράγει, αυτή χαρίζει τη μεγαλύτερη επένδυσή της σε άλλα κράτη.

Λίγη ντροπή δεν βλάπτει, ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ, είναι το μέγιστο καλό που μπορείτε να κάνετε πλέον.

#Braindrain  #oaed5500 #5500oaed 

Συνυπογράφουν οι «ωφελούμενοι» της Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου- ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΗΣ & ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (Κε.Φ.Ι.Απ ΑΓΡΙΝΙΟΥ)

Παρακάτω ακολουθεί αυτούσια η απάντηση του κ. Βρούτση (Υπουργός Εργασίας) σχετικά με το ειδικό πρόγραμμα των 5.500 ανέργων πτυχιούχων Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων ηλικίας 22-29 στη Βουλή.

«…..πιστεύω ότι η ανεργία δε συμπυκνώνεται στο θέμα φιλευσπλαχνίας απέναντι σε 3.500 περιπτώσεις, πράγματι πολύ αξιόλογων στελεχών με πανεπιστημιακή εκπαίδευση που μπήκαν στο δημόσιο τομέα αλλά αυτά τα παιδιά από φιλευσπλαχνία θα κρατήσουμε. Πιστεύω από το ερώτημα σας γιατί είστε ένα κόμμα με άλλα χαρακτηριστικά, δεν είστε σύριζα, το λαϊκιστικό και δημαγωγικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι στο πως αντιμετωπίσουμε την ανεργία και πως κυρίως με πολιτικές θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των νέων επιστημόνων στη χώρα μας και του brain drain….”

“…. Και απαντώ λοιπόν, κ. Κωνσταντινόπουλε, θέλω πράγματι να επιβεβαιώσω πως αυτά τα παιδιά ήταν πάρα πολύ χρήσιμα και πράγματι βοήθησαν αλλά δεν μπορεί να αποτελεί πολιτική λύση στο πρόβλημα της ανεργίας η κατεύθυνση και τοποθέτηση στο δημόσιο με τέτοιον τρόπο. Στη χώρα μας, Δόξα το Θεό, με πρωτοβουλία του δικού σας κόμματος πριν πολλές δεκαετίες κατοχυρώσαμε συνταγματικά το ΑΣΕΠ, έναν αξιοκρατικά, νόμιμο τρόπο, αδιαμφισβήτητο, το οποίο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι αυτή πρέπει να είναι η συμπεριφορά κάθε πολιτικής ηγεσίας που σέβεται τον εαυτό της , σέβεται τους πολίτες της, σέβεται τον καταστατικό χάρτη της χώρας».

«….. άρα λοιπόν, κ.  Κωνσταντινόπουλε, είμαι υποχρεωμένος να πω πως για μας οι πολιτικές πάνω στις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανεργίας είναι εκεί που πραγματικά αντιμετωπίζεται, ο ιδιωτικός τομέας, η ανάπτυξη. Εκεί που δημιουργείται ο πλούτος , να έρθουν επιχειρήσεις στην Ελλάδα, να έρθουν επενδύσεις…»

«……στο συγκεκριμένο ερώτημα θέλω να σας πω για το συγκριμένο πρόγραμμα θα επαναληφθεί σε μεταγενέστερο χρόνο και θα εξευρεθούν πάλι νέοι επιστήμονες με πολύ υψηλά προσόντα για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη κατάσταση η οποία υπάρχει και να τους βάλουμε μέσα στο πλαίσιο της δημόσιας διοίκησης, αλλά θα γίνει καινούργιο πρόγραμμα. Εκτός από τους 3.500 πολύ αξιόλογα στελέχη, υπάρχουν και δεκάδες χιλιάδες που θέλουν να έχουν και αυτοί την ίδια ευκαιρία. Ευχαριστώ…»

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2339 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/