Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  7:45 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 14:39

Ο Φορέας έχει κάνει το χρέος του…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για τη θεσμοθέτηση του Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου ως προστατευόμενο τοπίο έχει εργαστεί ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων καταρτίζοντας την Ειδική Έκθεση για την πρόταση θεσμοθέτησης.

Αυτή η Ειδική Έκθεση παρουσιάστηκε σε ανοιχτή διαβούλευση που έγινε στο δημαρχείο Ξηρομέρου, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το τελικό κείμενο, το οποίο θα σταλεί για έγκριση στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ο Φορέας Διαχείρισης έχοντας πλέον στην ευθύνη του όλες τις περιοχές Natura του νομού έχει παράλληλα πρόταση για δημιουργία χώρου περιβαλλοντικής ερμηνείας στο Ξηρόμερο. Για αυτό και πρόσφατα έκανε αίτημα στο δήμο Ξηρομέρου για την παραχώρηση χώρου στο κοινοτικό κατάστημα της Σκουρτούς, κάτι που προφανώς θα  συμβάλει στην εξωστρέφεια και στην ανάπτυξη της περιοχής.

Για άλλη μια φορά ο Φορέας Διαχείρισης φαίνεται ότι είναι ένα τουλάχιστον βήμα πιο μπροστά από τους αυτοδιοικητικούς φορείς της περιοχής. Και στο ζήτημα της αναβάθμισης της Λιμνοθάλασσας ο φορέας με μελέτες έκανε τη δουλειά που έπρεπε και στη Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού, που αφορά σχεδόν στο σύνολο της Αιτωλοακαρνανίας και τώρα στην περίπτωση του Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου. Το πρόβλημα είναι αν το κράτος, όπως εκφράζεται από τα Υπουργεία, Περιφέρεια και Δήμους, θα κάνει επιτέλους τη δουλειά του χρηματοδοτώντας την υλοποίηση των έργων.

Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 953 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.