Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  2:26 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 00:53

Ο Κήπος των Ηρώων, στο Μεσολόγγι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην είσοδο της πόλης του Μεσολογγίου μετά την Πύλη, βρίσκεται ο Κήπος των Ηρώων. Πρόκειται για μια σημαντική έκταση εσωτερικά με το τείχος της πόλης, που χρησιμοποιήθηκε ως κοιμητήριο στα χρόνια των Πολιορκιών (1822 -1826).

Η ιδέα της δημιουργίας ενός κήπου αφιερωμένου στη μνήμη των προμάχων του Μεσολογγίου, ανήκει στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια.

Η Ι.Π. του Μεσολογγίου, είναι η πόλη που έχει καταξιωθεί στον αγώνα της Ελληνικής ανεξαρτησίας γιατί το 1826, με την ηρωική Έξοδο των Πολιορκημένων και την υπέρτατη θυσία τους, παρακίνησαν το φιλελληνικό ¨κύμα¨ σε όλο το κόσμο.

Μέσα στον Κήπο υπάρχουν Μνημεία των ηρώων της Εξόδου του Μεσολογγίου καθώς και άλλων που ενστερνίστηκαν τα οράματα της απελευθέρωσης. Δεσπόζει σε κεντρικό σημείο ο τύμβος με τα οστά πολλών εκ των αγωνιστών, μνημεία, αγάλματα, προτομές, ανδριάντες, στήλες και πλάκες επιτύμβιες, επεξηγηματικές και πληροφορικές, σταυροί πεσόντων γνωστών και αφανών που έδωσαν τη ζωή τους, θυσία στον αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Σε κοντινή απόσταση από το Ηρώο, υπάρχει το παλιό νοσοκομείο ¨Χατζηκώστα¨ η πρώτη ατμάμαξα των ΣΒΔΕ και ο ανδριάντας του Χαρίλαου Τρικούπη και πιο πέρα το εντυπωσιακό άγαλμα της Ελευθερίας, τα κτίρια του σιδηροδρόμου, του πρώην στρατοπέδου "Καψάλη" και η Πύλη εισόδου της πόλης του Μεσολογγίου!

Φωτογραφίες: Γ. Πανταζόπουλος

kalyvia.gr

 

Διαβάστηκε 4307 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.