Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:40 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 22:36

Τι μου προσφέρει ένας ντεκαφεϊνέ;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
 

Καθημερινά η μέρα μου ξεκινάει με ένα χορταστικό πρωινό και έναν απολαυστικό στιγμιαίο καφέ, για να λάβω την ενέργεια και την εγρήγορση που χρειάζομαι ώστε να συνεχίσω δυναμικά την ημέρα μου! Και φυσικά με συντροφεύει κι άλλες ώρες της ημέρας… Αρκετά συχνά μάλιστα, λαχταρώ τη γεύση του και πιο αργά το απόγευμα, χωρίς όμως να χρειάζομαι την ίδια εγρήγορση που μου προσφέρει το πρωί. Τότε, επιλέγω ντεκαφεϊνέ, που περιέχει μηδαμινή ποσότητα καφεΐνης και έτσι, το απολαμβάνω άφοβα.

Αναρωτιέστε γιατί σας «ξενάγησα» στην καθημερινότητά μου; Εάν είστε κι εσείς λάτρεις του καφέ συνεχίστε το διάβασμα και θα καταλάβετε!

O ντεκαφεϊνέ μπορεί να αποτελέσει τη λύση που τόσο καιρό ψάχνατε, για να πιείτε ένα ποτήρι παραπάνω!

Ακόμα κι αν είστε εγκυμονούσα ή θηλάζουσα, και προσέχετε την πρόσληψη καφεΐνης, μιας που σε αυτή την περίοδο οι συστάσεις μιλούν για 200mg καφεΐνης ημερησίως, τότε σίγουρα η κατανάλωση ντεκαφεϊνέ είναι μια πολύ ασφαλής επιλογή για εσάς.

Πάμε όμως να τον γνωρίσουμε καλύτερα...

Τι διαφορές έχει ο ντεκαφεϊνέ από τον κανονικό καφέ;

Ο ντεκαφεϊνέ διαφέρει από τον κανονικό καφέ, αποκλειστικά και μόνο στην ποσότητα καφεϊνης που περιέχει, και σε καμία άλλη θρεπτική του ουσία. Έτσι, η θρεπτική του αξία είναι σχεδόν ίδια με εκείνη του κανονικού. Αυτό σημαίνει ότι διατηρεί όλα τα αρώματα αλλά και τη γεύση του!

Η καφεΐνη απομακρύνεται με μια διαδικασία που ονομάζεται αποκαφεϊνοποίηση, και μπορεί να συμβεί με διαφορετικούς τρόπους. Θα σας συμβούλευα να προτιμήσετε τον φυσικό τρόπο, κατά τη διάρκεια του οποίου γίνεται διάλυση των πράσινων κόκκων καφέ σε νερό, πριν το καβούρδισμά τους. Έτσι, απομακρύνεται περίπου το 97% της καφεΐνης, και ως αποτέλεσμα, το τελικό φλιτζάνι ντεκαφεϊνέ να περιέχει έως 7mg καφεΐνης!

Ελέγξτε τη συσκευασία του προϊόντος που χρησιμοποιείτε, ώστε να αναγράφει ότι η αφαίρεση της καφεΐνης γίνεται με τη χρήση νερού

Ποια τα οφέλη του ντεκαφεϊνέ;

Εκτός φυσικά από την απόλαυση που μας προσφέρει, έχουμε σίγουρα πολλά να επωφεληθούμε από τον ντεκαφεϊνέ. Μιας που η διαδικασία της αποκαφεϊνοποίησης οδηγεί στην αφαίρεση μόνο της καφεϊνης, ο ντεκαφεϊνέ έχει παρόμοια συγκέντρωση θρεπτικών συστατικών με τον κανονικό καφέ.

Το ξέρατε ότι ο ντεκαφεϊνέ περιέχει ίδιες ποσότητες αντιοξειδωτικών με τον κανονικό καφέ;

Τα αντιοξειδωτικά δε χάνονται κατά τη διαδικασία της αποκαφεϊνοποίησης, και άρα έχει παρόμοια θρεπτική αξία και οφέλη στην υγεία με την κατανάλωση κανονικού καφέ.

Έτσι, συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων μας από τη διαδικασία φθοράς, στην αντιγήρανση, αλλά και στην πρόληψη της εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων, όπως για παράδειγμα του διαβήτη τύπου 2 αλλά και του Πάρκινσον.

Αξίζει λοιπόν να απολαύσετε έναν παραπάνω καφέ και να επωφεληθείτε από τις ιδιότητές του!

Στην υγεία σας!

mednutrition.gr

Διαβάστηκε 4918 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.