Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  4:16 πμ
 
wm small
Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 00:18

Παρουσίαση Ανθολογίας Ποίησης στην Αμφιλοχία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Σε φίλους της ποίησης  στην Αμφιλοχία, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου, η βιβλιοθήκη Σπάρτου παρουσίασε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου την Ανθολογία του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης.

Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο κ. Κώστας Γεννάτος. Η φιλόλογος κα. Λευκοθέα Κακαρούνα παρουσίασε την ποιητική Ανθολογία, και με πολύ ωραία λόγια χαρακτήρισε την ποίηση «ανάγκη ψυχής».Βραβευμένα ποιήματα του 4ου Διαγωνισμού διάβασαν εναλλάξ η ηθοποιός κα. Δήμητρα Γκέκα και ο κ. Τηλέμαχος Καραϊσκάκης. Οι καλλιτέχνες Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου και Θωμάς Δημητρακόπουλος με την φωνή τους και την μουσική τους από πιάνο και κιθάρα ομόρφυναν την ποιητική βραδιά.

Ο εκπρόσωπος της βιβλιοθήκης Σπάρτου Γεράσιμος (Μάκης) Νικολέτος καλωσόρισε και ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του.

Η Αντιδήμαρχος για τα πολιτιστικά του Δήμου Αμφιλοχίας κα. Σοφία Ανδρίκουλα χαιρέτησε την εκδήλωση αυτή της βιβλιοθήκης Σπάρτου.

Ο κ. Τηλέμαχος Καραϊσκάκης απήγγειλε το ποίημα «Απροσδόκητο» που τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό, ακολούθησε μουσικό κομμάτι και η κα. Δήμητρα Γκέκα απήγγειλε το ποίημα «Εποχές» που απέσπασε το δεύτερο βραβείο. Απαγγέλθηκαν ακόμη το τρίτο βραβευμένο ποίημα όπως και κάποια από τα τιμημένα με έπαινο ποιήματα.Έτσι με εναλλαγές στην απαγγελία και την μουσική συνεχίστηκε η εκδήλωση κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον σε όσους παραβρέθηκαν στην ποιοτική αυτή βραδιά.

Η εξαιρετική έκδοση της Ανθολογίας του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης της πρωτοπόρου βιβλιοθήκης Σπάρτου και των αξιέπαινων μελών της, είναι ένα συλλεκτικό βιβλίο που πολλοί, αν το γνωρίζανε ότι υπάρχει, θα το θέλανε για κόσμημα της βιβλιοθήκης τους…Δυστυχώς όπως είπε και ο κ. Κώστας Γεννάτος η εποχή είναι δύσκολη για την ποίηση. Αντίτυπα υπάρχουν και όποιος θέλει μπορεί να το προμηθευτεί από την βιβλιοθήκη στο Σπάρτο του Δήμου Αμφιλοχίας.

Απόστολος Κων. Καρακώστας

sinidisi,gr

Διαβάστηκε 1058 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα