Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  5:17 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 17:56

Πληρωμές Αγροτών και…Χριστουγεννιάτικα Λαμπιόνια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ζεστό χρήμα περιμένει τους αγρότες …και μέσω αυτών όλη την κοινωνία. Μην μας θαμπώνει, όμως, το φως απ’ τα λαμπιόνια  και τα χριστουγεννιάτικα στολίδια: τα προβλήματα παραμένουν - η φτώχεια είναι εδώ.

Την Πέμπτη το απόγευμα μπαίνουν τα χρήματα για την εξόφληση της Βασικής Ενίσχυσης και σε κάθε περίπτωση από επομένη ημέρα θα μπορούν οι δικαιούχοι να τα έχουν στα χέρια τους. Και από την επόμενη εβδομάδα, σειρά παίρνει το Πρασίνισμα, το Εθνικό Απόθεμα και η ενίσχυση των Νέων Γεωργών. Πριν τα Χριστούγεννα, μπαίνει και η Εξισωτική Αποζημίωση.

Με άλλα λόγια, έρχονται όμορφες μέρες, γιορτινές!

  • Όχι μόνο για τους αγρότες, αλλά και για όλους τους άλλους, που, όπως έχουμε εξηγήσει και στο παρελθόν, τους αγρότες περιμένουν κι αυτοί για να δουν το χρώμα του χρήματος!

Και πράγματι, οι εκατοντάδες των εκατομμυρίων που θα πληρωθούν τις επόμενες μέρες, θα «κυλήσουν» στην αγορά, ώστε να πάρει μπροστά η μηχανή της οικονομίας, έτσι όπως γίνεται κάθε φορά.

Ας μην κοροϊδευόμαστε όμως και ας μην έχουμε αυταπάτες: Ναι, είναι πολλά τα λεφτά, ναι θα τα μοιραστούν όλοι μαζί με τους αγρότες (αφού με αυτά θα πληρώσουν υποχρεώσεις, θα αγοράσουν εφόδια, θα εξοφλήσουν χρέη, θα κάνουν Χριστούγεννα), αλλά, ζήτημα είναι αν θα μείνει δεκάρα στο τέλος.

Και η αλήθεια είναι ότι αυτό το τόσο ζεστό, τόσο όμορφο φως απ’ τα λαμπιόνια, έχει την παράλληλη ιδιότητα να θαμπώνει τα μάτια. Και να μη βλέπομε καθαρά την πραγματικότητα γύρω μας.

Δεν λύνονται τα προβλήματα επειδή θα γίνουν οι πληρωμές, όπως δεν λύθηκαν με όλες τις προηγούμενες πληρωμές. Δεν αλλάζει κάτι, εκτός απ’ την ψυχολογία μας, επειδή το πνεύμα των Χριστουγέννων μας αγγίζει και  είμαστε περισσότερο χαμογελαστοί απ’ ότι τις ‘άλλες εποχές του χρόνου.

Και δεν θέλουμε να χαλάσουμε αυτή την ωραία εικόνα. Ούτε η μιζέρια και η γρίνια μας αρέσει. Όμως, αν τραβήξουμε λίγο την παραμορφωτική κουρτίνα με τα στολίδια, τις πληρωμές και τα μελομακάρονα, θα δούμε ότι η φτώχεια είναι εδώ. Δίπλα μας. Η ανεργία μέσα στο σπίτι μας. Η μεγάλες δυσκολίες για την παραγωγή και το κόστος που την καθιστά συχνά αδύνατη, στην εκμετάλλευσή μας. Στη γειτονιά μας, σίγουρα κάποια οικογένεια που δεν θα μπορέσει να στρώσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Και στο χωριό μας άνθρωποι που καθημερινά τους συναντάμε και που προσποιούμαστε ότι δεν ξέρουμε τι αντιμετωπίζουν.

Μήπως, λοιπόν, από τα χρήματα που περιμένουμε και που ξέρουμε ότι δεν περισσεύουν, να κάνουμε κάτι μικρό αλλά και τόσο μεγάλο ταυτόχρονα, που θα μας βοηθήσει να βιώσουμε το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων;  

  • Ο καθ’ ένας μας, ξέρει τι και πως. Και δεν χρειάζεται κανέναν να του το υποδείξει ούτε και να το φωνάξει, φυσικά. Το «σε καλή μεριά», επομένως, έχει σήμερα τη δική του σημασία…

Ευχόμαστε σε όλους χρόνια πολλά και καλές γιορτές να έχουμε!

Διαβάστηκε 1037 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία