Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  5:32 πμ
 
wm small
Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019 23:28

Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 3-0 (Δηλώσεις προπονητών + βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μάκης Χάβος: Πρέπει να βλέπουμε την πραγματικότητα

“Δεν έχω βρεθεί ποτέ σε παρόμοια θέση ως προπονητής και σίγουρα είναι και ψυχολογικό το θέμα. Πρέπει να δώσουμε μία ώθηση στην ομάδα και είμαι σίγουρος ότι με τις μεταγραφές τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα”

Τη γλώσσα της αλήθειας μίλησε ο Μάκης Χάβος στη συνέντευξη Tύπου για το Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-3.

Ο προπονητής του Παναιτωλικού τόνισε για την αναμέτρηση τη διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων που έπαιξε ρόλο, στη συνέχεια εστίασε στις αδυναμίες του Παναιτωλικού και στις μεταγραφές που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί η ομάδα και να ανακάμψει υπογραμμίζοντας την ανάγκη απόκτησης τεσσάρων με πέντε παικτών και τη φυγή όποιων δεν μπορούν…

Αναλυτικά ανέφερε:

« Ξέραμε από πριν ότι το έργο μας θα ήταν πολύ δύσκολο και παρά την ψυχρολουσία που δεχθήκαμε νωρίς, στο πρώτο ημίχρονο προσπαθήσαμε να είναι ανταγωνιστικοί απέναντι στον ΠΑΟΚ που στο πρώτο μέρος δε μας απείλησε.

Αυτό συζητήσαμε στο ημίχρονο με τα παιδιά, ότι στο μηδέν ένα μπορεί να αλλάξει αλλά δυστυχώς ο ΠΑΟΚ βρήκε τρόπους να σπάσει την πίεσή μας και να τελειώσει το παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα έχω μιλήσει με τη διοίκηση και νομίζω ότι μες την εβδομάδα θα έχουμε ευχάριστα με δύο ανακοινώσεις.

Στα επόμενα δύο παιχνίδια με Ξάνθη και Ατρόμητο δεν υπάρχει γυρισμός…

Είναι επιτακτική ανάγκη να σκοράρουμε. Θέλουμε παίκτη στα πλάγια αλλά και φορ. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε παίκτες όπως ο Λουσέρο.

Δεν έχω βρεθεί ποτέ σε παρόμοια θέση ως προπονητής και σίγουρα είναι και ψυχολογικό το θέμα. Πρέπει να δώσουμε μία ώθηση στην ομάδα και είμαι σίγουρος ότι με τις μεταγραφές τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα.

Είναι για όλους δύσκολα. Ο Παναιτωλικός δεν έχει μάθει να είναι τελευταίος αλλά πρέπει να βλέπουμε την πραγματικότητα. Θα δώσουμε τα πάντα στα 19 παιχνίδια που απομένουν. Όταν κρίνω ότι δε μπορώ να βοηθήσω άλλο, θα πάρω την τσάντα μου και θα σηκωθώ να φύγω.

Κάθε Κυριακή κρινόμαστε όλοι. Οι αδυναμίες ήταν δεδομένες και πριν έρθω εγώ. Τουλάχιστον τέσσερις με πέντε θέσεις θέλουμε ενίσχυση. Όποιος δεν μπορεί να φύγει από τον Παναιτωλικό.

Είναι πολύ αρνητικό για εμάς ο τραυματισμός του Λουσέρο. Έχει κάταγμα».

Όσον αφορά τη μάχη κορυφής ο Μάκης  Χάβος είπε:« Και οι δύο ομάδες έχουν αλλάξει επίπεδο από τις άλλες. Ο Ολυμπιακός έχει και την Ευρώπη και για εμένα το ότι ο ΠΑΟΚ ,που έχει πολύ καλούς παίκτες, δεν παίζει Ευρώπη, είναι μειονέκτημα».

Αμπέλ Φερέιρα: Σήμερα δείξαμε πόσο δυνατή ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ

Ερωτήσεις κατευθείαν δέχθηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ που απάντησε σχετικά τόσο όσον αφορά το παιχνίδι όσο και για την εικόνα της δικής του ομάδας με τον πορτογάλο τεχνικό του ΠΑΟΚ να τονίζει μεταξύ άλλων το πόσο δυνατή ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ το οποίο έδειξε σήμερα αλλά και να πετάει και μια «θεϊκή» ατάκα όσον αφορά τη μπάλα, λέγοντας ότι η μπάλα είναι φίλη μας και πρέπει να της φερόμαστε με αγάπη! Αναλυτικά:

« Είναι μια δουλειά που γίνεται κατά τη διάρκεια της σεζόν να έχεις όλους τους ποδοσφαιριστές ετοιμοπόλεμους (σ.σ. εννοώντας τον Άκπομ που ήρθε από τον πάγκο) και αυτός ήταν ο στόχος μου από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα. Σήμερα δείξαμε μια αγωνιστική ταυτότητα που ήταν βασισμένη στην ποιότητα και το πλάνο μας. Θεωρώ πως σήμερα φάνηκε το πόσο δυνατή ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ. Όλοι οι ποδοσφαιριστές νοιώθουν ότι τους υπολογίζει ο προπονητής. Ο πολύς ο κόσμος συνήθως ξεχνά τους παίκτες που είναι στον πάγκο, εγώ όμως ποτέ.

Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο ο Ντιέγκο (σ.σ. Μπίσεσβαρ) να μείνει σήμερα στον πάγκο αλλά εγώ ξέρω πόσο σημαντικός είναι.

Δεν σκέφτομαι ατομικά τους ποδοσφαιριστές. Η σκέψη μου σήμερα ήταν να φρεσκάρουμε μπροστά την ομάδα μιας και αρεσκόμαστε ως ομάδα να πιέζουμε ψηλά τον αντίπαλο. Να είστε σίγουροι ότι αυτά που ζητάμε από τους ποδοσφαιριστές μας είναι δύσκολα και απαιτούν πολύ ενέργεια.

Αν δείτε όλα τα παιχνίδια μας οι πρώτες αλλαγές γίνονται στο εξήντα – εξήντα πέντε και έχουν να κάνουν με το φρεσκάρισμα της επίθεσης.

Επίσης θέλω να πω ότι και ο Πέλκας με τον Σφιντέρσκι έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι όπως και οι αντικαταστάτες τους.

Αυτό που ρώτησα τους ποδοσφαιριστές μου στο ημίχρονο είναι αν τους αρέσει η μπάλα. Τους είπα, η μπάλα είναι φίλη μας και πρέπει να της συμπεριφερόμαστε με αγάπη! Σήμερα στο πρώτο μέρος πετύχαμε ένα γκολ και μετά φαινόταν ότι δε θέλουμε να παίξουμε…

Πρέπει να παίζουμε υπό πίεση και ανταποκριθήκαμε σε αρκετά καλό βαθμό στο δεύτερο μέρος. Ίσως θα μπορούσαμε να σκοράρουμε κι ένα δυο γκολ ακόμα αλλά αυτά τα τριάντα λεπτά στο πρώτο μέρος είναι κάτι που δε μας άρεσε καθόλου.

Από τον Μάτος πάντα περιμένω παραπάνω πράγματα. Αυτό το οποίο θέλαμε να δοκιμάσουμε με την είσοδο του Βαρέλα ήταν να παίξουμε με πεντάδα πίσω σε ένα σύστημα 5-4-1 και το πώς θα αντιδρούσαμε. Επίσης ο Μάτος δέχθηκε μια κίτρινη κάρτα και δεν θέλαμε να ρισκάρουμε».

Π.Κ.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 1535 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019 23:40
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.