Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:02 μμ
 
wm small
Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019 23:11

Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 0-3

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεκούραστη Κυριακή για τον ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, αφού χωρίς να... φορτσάρει έκαμψε εύκολα την αντίσταση του ουραγού Παναιτωλικού με 3-0! Οι Πέλκας, Λημνιός και Άκπομ τα γκολ.

Καλύτερος και πιο ουσιαστικός, ο ΠΑΟΚ πέρασε (και) από το Αγρίνιο καθώς κέρδισε τον Παναιτωλικό με 3-0 και παραμένει στην κορυφή μαζί με τον Ολυμπιακό. Τη στιγμή που οι «κυανοκίτρινοι» παράμειναν χωρίς νίκη και μετά τη συμπλήρωση της 14ης αγωνιστικής.

Ο Μάκης Χάβος παρέταξε τον Κνετ στο τέρμα, τους Σανιά, Μαρσιάλ, Γιοβάνοβιτς, Λουσέρο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Ταχάρ, Σίενστεντ στον άξονα, τους Αριγίμπι, Φυτόπουλο στα άκρα και τον Μιμίτο πίσω από τον Ντίαζ.

Ο Αμπέλ Φερέιρα ξεκίνησε τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα γκολπόστ, τους Μάτος, Ινγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μαουρίσιο, Μίσιτς στον άξονα, τους Λημνιό, Βιεϊρίνια στα άκρα και τον Πέλκα πίσω από τον Σβιντέρσκι.

Η αναμέτρηση άρχισε να τους γηπεδούχους διατεθειμένους να πιέσουν ψηλά και όχι να περιμένουν. Στο πρώτο πεντάλεπτο τα κατάφεραν, αλλά οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7' και στην πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ των «κυανοκίτρινων». Τότε ο Γιαννούλης έκανε την παράλληλη, ο Κνετ δεν έδιωξε σωστά, η μπάλα στρώθηκε στον Πέλκα και την έστειλε στα δίχτυα.

Αυτόματα σα να «κόπηκαν» τα πόδια των παικτών του Παναιτωλικού, που απώλεσαν τη συγκέντρωσή τους και έκαναν σερί λάθη. Το άγχος ήταν εμφανές και η εμπειρία των φιλοξενουμένων τους επέτρεπε να διαχειρίζονται σωστά το ματς, με κορυφαίο τον Λημνιό. Στο 16' ο αρχηγός τους «άγγιξε» ένα δεύτερο γκολ αλλά ο Κνετ απέκρουσε το σουτ του, ενώ ο Αυστριακός γκολκίπερ αντέδρασε σωστά και σε εκείνο του Μαουρίτσιο στο 31'. Κάπου εκεί και για το επόμενο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι έδειξαν να ξεπερνούν το σοκ και άρχισαν να επισκέπτονται με αξιώσεις τα καρέ του Ζίβκοβιτς. Είχαν ένα σουτ με τον Μιμίτο (39') και έβγαλαν αντίδραση. Το φινάλε του ημιχρόνου όμως βρήκε ξανά τον ΠΑΟΚ σε θέση για γκολ, αλλά ο Κνετ είχε σωστές τοποθετήσεις στα σουτ των Βιεϊρίνια (45'+1'), Πέλκα (45'+2'). Μάλιστα εκείνο του δεύτερου ήταν ένα όμορφο βον πλανέ έξω από την περιοχή.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε σε ανάλογο τέμπο. Ο Παναιτωλικός ήταν ψηλά με σκοπό να τα παίξει όλα για όλα (ο Ντίαζ πέρασε στα άκρα και ο Μπαϊροβιτς φορ), ο ΠΑΟΚ απειλούσε (π.χ. σουτ Μίσιτς στο 47', ακυρωθέν γκολ του Πέλκα στο 55') και ο αγώνας είχε ρυθμό. Ουσιαστικά «τελείωσε» στο 66' όταν ο Λημνιός σε θέση φορ μετά από παράλληλη του Ακπομ, διπλασίασε τα τέρματα των Θεσσαλονικιών. Οι γηπεδούχοι «πάγωσαν» και αμέσως μετά (69') ο Ακπομ μετά από εξαιρετική κάθετη του Μίσιτς, πλάσαρε εύστοχα και έδωσε διαστάσεις στη νίκη του ΠΑΟΚ.

Στα εναπομείναντα λεπτά δόθηκε στον Φερέιρα η δυνατότητα και να δοκιμάσει πράγματα (π.χ. τριάδα στα στόπερ) και ο «Δικέφαλος του Βορρά» διεύρυνε το αήττητο σερί του στα 49 ματς. Μάλιστα στο 87' θα μπορούσε να βρει ξανά δίχτυα, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια (απέκρουσε ο Κνετ).

MVP: Ο Λημνιός, όχι μόνο για το γκολ που σημείωσε στο 66' και «κλείδωσε» τη νίκη του ΠΑΟΚ. Κυρίως στο πρώτο ημίχρονο ο 21χρονος μεσοεπιθετικός δημιούργησε πολλά ρήγματα και πλαγιοκόπησε.

Στο ύψος του: Ο Ακπομ, καθώς πέρασε στο ματς με σκοπό να «φρεσκάρει» την μεσοεπιθετική λειτουργία του ΠΑΟΚ και σε διάστημα 3 λεπτών (66'-69') σημείωσε ένα γκολ και έδωσε μία ασίστ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μιμίτο. Δεν κατάφερε να οργανώσει και ναι μεν έτρεξε πολύ, όμως του έλειπε η ουσία.

Η «γκάφα»: Η αντίδραση της άμυνας του Παναιτωλικού στη φάση του 1ου γκολ, όπου ο Κνετ έκανε αρχικά το λάθος και ο μετέπειτα σκόρερ Πέλκας ήταν μόνος στην «καρδιά» της άμυνάς του.

Το «στραγάλι»: Σε μικρολάθη υπέπεσε ο Τσαγγαράκης και οι βοηθοί του, που δεν επηρέασαν την εξέλιξη του ματς.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Καλύτερος ο ΠΑΟΚ, κέρδισε δίκαια στο Αγρίνιο σε ένα ματς όπου άνοιξε νωρίς το σκορ, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά και το διαχειρίστηκε σωστά.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Σανιά, Μαρσιάλ, Γιοβάνοβιτς, Λουσέρο (25' λ.τ. Λιάβας), Ταχάρ, Σιένστεντ (59' Τσιγγάρας), Αριγίμπι, Φυτόπουλος (46' Μπαϊροβιτς), Μιμίτο, Ντίας

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος (79' Βαρέλα), Ινγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Λημνιός, Βιεϊρίνια, Πέλκας (62' Ελ Καντουρί), Σφιντέρσκι (62' Ακπομ)

gazzetta.gr

 

Διαβάστηκε 1558 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.