Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019 14:30

Βρούτσης: Αυξήσεις έως 196 ευρώ στις επικουρικές συντάξεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Ταυτόχρονα και ενιαία θα γίνει αμέσως μετά την ψήφιση του Ασφαλιστικού νόμου η επιστροφή των αναδρομικών από 4/10/2019, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση

Ταυτόχρονα και ενιαία θα γίνει αμέσως μετά την ψήφιση του Ασφαλιστικού νόμου η επιστροφή των αναδρομικών από 4/10/2019, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Οι αυξήσεις των επικουρικών συντάξεων που θα φέρει το νέο ασφαλιστικό ανέρχονται έως και τα 196,10 ευρώ, υπογράμμισε ο υπουργός.

Μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής, πρόσθεσε πως η μεσοσταθμική αύξηση θα είναι 99,57 ευρώ και αφορά εκατοντάδες χιλιάδες επικουρικούς συνταξιούχους.

Το νέο ασφαλιστικό αναμένεται, σύμφωνα με τον υπουργό, να ψηφιστεί έως τέλος Ιανουαρίου, ενώ η επιστροφή των αναδρομικών που οφείλονται σε κύριες και επικουρικές συντάξεις για την περίοδο από 4 Οκτωβρίου 2019 και εφεξής θα γίνει «ταυτόχρονα και ενιαία σχεδόν αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου, αφού προηγηθούν οι απαραίτητοι επανυπολογισμοί των συντάξεων».

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση από τις αρχές του 2020 θα εφαρμοστεί το νέο, καινοτόμο, ελεύθερο σύστημα εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, που θα αφορά 1,4 εκατ. ασφαλισμένους.

in.gr

Διαβάστηκε 3029 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.