Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  1:21 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 19:42

Πρωτοπορεί το ΚΠΕ Θέρμου: Μαθήματα περιβαλλοντικής συνείδησης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τουλάχιστον 8.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί το έχουν επισκεφθεί

«Μαθήματα» για τον περιβάλλον και την προστασία του «παραδίδει» το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του δήμου Θέρμου, που βρίσκεται στο Μέγα Δένδρο, σε όλη την Δυτική Ελλάδα και όχι μόνο. Από την ημέρα που επαναλειτούργησε (Δεκέμβριος του 2014) το έχουν επισκεφτεί 8.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί απ’ όλη τη χώρα!

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα, ο οποίος έλαβε την απόφαση για επαναλειτουργία του Κέντρου: «το ΚΠΕ είναι ένα από τα καλύτερα στη Δυτική Ελλάδα και ο τρόπος λειτουργίας του είναι τέτοιος που προβάλει το δήμο, τα αξιοθέατά του, την ιστορία του και ταυτόχρονα συμβάλει θετικά στην τοπική οικονομία. Εκτός από τα προγράμματα που διαθέτει και μαθαίνει ουσιαστικά στα παιδιά την αξία του περιβάλλοντος και της αρμονικής συνύπαρξης περιβάλλοντος και ανθρώπου, διαθέτει και ξενώνα διαμονής, κάτι που σημαίνει ότι ο μαθητής που το επισκέπτεται δεν επιβαρύνεται. Τα παιδιά κάνουν βιωματικά εργαστήρια στη φύση γνωρίζοντας τα οφέλη της χλωρίδας και της πανίδας του τόπου μας. Μέσα από τη διαδικασία αυτή βλέπουν και τη λίμνη Τριχωνίδα, όπως επίσης και τον ποταμό Εύηνο που αναδεικνύουν την περιοχή. Η επισκεψιμότητα των σχολείων αυξήθηκε κατακόρυφα. Την πρώτη χρονιά που επαναλειτούργησε ήρθαν στο Θέρμο 36 σχολεία και φέτος αναμένεται να επισκεφτούν το ΚΠΕ 75».

Σύμφωνα με το μέλος του ΚΠΕ Θέρμου Φώτη Αγγελόπουλο: «υπάρχουν έξι προγράμματα για μαθητές από το νηπιαγωγείο μέχρι και το λύκειο, τα οποία προβλέπουν την βιωματική προσέγγιση στη φύση, στην Τριχωνίδα, τον Εύηνο και όχι μόνο. Σκοπός του Κέντρου είναι να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά και η προστασία του περιβάλλοντος να γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς τους, όπως επίσης στο να έρθουν πιο κοντά στα μνημεία και την ιστορία του τόπου. Η επισκεψιμότητα αυξάνεται συνεχώς. Την πρώτη χρονιά που επαναλειτούργησε το Κ.Π.Ε. ήρθαν στο Θέρμο 36 σχολεία, την δεύτερη 47 και φέτος αναμένουν για περιβαλλοντική εκπαίδευση 75 συνολικά σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα, την Αττική, την Κρήτη, την Μακεδονία και την Πελοπόννησο. Εκτός από την περιβαλλοντική εκπαίδευση που γίνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο λειτουργίας του διεξάγονται κάθε χρόνο και δύο σεμινάρια ειδικά για εκπαιδευτικούς που αφορούν την εκπαίδευση και το περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομία και την ιστορία και στο πλαίσιο αυτό επισκέπτονται το Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου και τον Αρχαιολογικό Χώρο».

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1297 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.