Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 18:39

Ξανά κέντρο υποδοχής οπλιτών το 2/39 στο Μεσολόγγι;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δύο Σημεία Υποδοχής Οπλιτών προβλέπει ο σχεδιασμός του Υπουργείου Άμυνας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ένα στη Σπάρτη κι ένα στην Καλαμάτα. Προφανώς στα δύο υπάρχοντα Στρατόπεδα Ξηροκαμπίου και Καλαμάτας αντίστοιχα, ενώ για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το στρατόπεδο Μεσολογγίου το 2/39 Κέντρο Ευζώνων Στρατόπεδο Πεζικου θα είναι το σημείο υποδοχής οπλιτών για Αιτωλοακαρνανία, ίσως και Αχαΐα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχηγός του ΓΕΣ σε σύσκεψη στο Μεσολόγγι για το θέμα απεφάνθη ότι μετά την κατάργηση των Κέντρων Εκπαίδευσης από την Κυβέρνηση Σύριζα και τη δημιουργία 23 ΣΥΠΟ, δύο εκ των οποίων στη Νότια Πελοπόννησο. Εκτός σχεδιασμού μένει η Αρκαδία.

Τα ΣΥΠΟ δεν πλέον Κέντρα Εκπαίδευσης Σωμάτων και Όπλων αλλά κατάταξης οπλιτών. Οι δύο πρωτεύουσες στην Πελοπόννησο και στην πρωτεύουσα Αιτωλοακαρνανίας προσδοκούν την μερική ανάκτηση του οφέλους (στην αγορά) από τη λειτουργία των ΣΥΠΟ ενώ η Τρίπολη διαμαρτύρεται διότι εξαιρέθηκε.

Πηγή: notospress.gr

Διαβάστηκε 1207 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.