Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  7:03 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 18:02

Η μεγαλύτερη πρόκληση και ευκαιρία της εποχής μας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Nα γίνουμε η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος στον κόσμο μέχρι το 2050.

Για τον σκοπό αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία την πιο φιλόδοξη δέσμη μέτρων που θα μπορούσε να βοηθήσει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Ευρώπης να αποκομίσουν οφέλη από τη βιώσιμη μετάβαση σε πράσινες λύσεις.

Τα μέτρα, που συνοδεύονται από έναν αρχικό χάρτη πορείας σχετικά με βασικές πολιτικές, κυμαίνονται από τη φιλόδοξη μείωση των εκπομπών έως τις επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία αιχμής, με στόχο τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος της Ευρώπης.

Υποστηριζόμενη από επενδύσεις σε πράσινες τεχνολογίες, βιώσιμες λύσεις και νέες επιχειρήσεις, η Πράσινη Συμφωνία μπορεί να αποτελέσει μια νέα αναπτυξιακή στρατηγική της ΕΕ. Η συμμετοχή και η δέσμευση του κοινού και όλων των ενδιαφερόμενων μερών έχει καθοριστική σημασία για την επιτυχία της.

Πάνω απ’ όλα, η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για μια δίκαιη και κοινωνικά εξισορροπημένη μετάβαση. Είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε κανένα άτομο και καμία περιφέρεια να μην μείνει έξω από τον μεγάλο μετασχηματισμό του μέλλοντος.

Στόχοι και πλαίσιο

Επισκόπηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας

Επιπτώσεις και κόστος της αδράνειας

Πλεονεκτήματα για τους ιδιώτες, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία

Τι έχει επιτύχει η ΕΕ μέχρι σήμερα

Ο ρόλος, η επιρροή και η ανάγκη για μια ισχυρή φωνή της ΕΕ στην παγκόσμια σκηνή

Νέο σύστημα χρηματοδότησης με στόχο να στηρίζονται οι επιχειρήσεις ώστε να προσαρμοστούν σε φιλικότερους προς το περιβάλλον τρόπους παραγωγής

Διαβάστηκε 1484 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία