Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:32 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 17:57

Κ. Αραβώσης: Στόχος η επάρκεια νερού καλής ποιότητας για όλους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τις πολιτικές του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το Νερό παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, στο 1ο Διεθνές Φόρουμ για το Νερό στο Ζάππειο.

Ο κ. Αραβώσης αναφέρθηκε στον πρωταρχικό στόχο εφαρμογής των κοινοτικών οδηγιών για τα νερά, τις πολιτικές παρακολούθησης της ποιότητας και ποσότητας των υδάτων, της διαχείρισης των λυμάτων, καθώς και της επαναχρησιμοποίησης τους.

Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας έθεσε το ζήτημα της διαχείρισηςκινδύνων πλημμύρας, της παρακολούθησης της ποιότητας των ακτών κολύμβησης σε 1.500 σημεία σε όλη τη χώρα, όπως και της εφαρμογής της Οδηγίας για την θαλάσσια στρατηγική.

Οι πολιτικές διαχείρισης του νερού πλαισιώνονται με ψηφιακές πλατφόρμες εφαρμογών που δίνουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα δεδομένα, καθώς και πληροφόρησης του κοινού.

«Ο στόχος του Υπουργείου είναι να έχουμε επάρκεια νερού καλής ποιότητας για όλους, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά όλες τις αρνητικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής», σημείωσε ο κ. Αραβώσης.

Διαβάστηκε 1217 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία