Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  4:08 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 11:24

Ευχαριστήριο Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο εκδηλώσεων με πλήθος ενημερωτικών και βιωματικών δραστηριοτήτων, ενόψει της 3ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, που διοργάνωσε από κοινού το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, σε συνεργασία με το Δημητρούκειο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το Ειδικό – Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο, καθώς και το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Ι.Π. Μεσολογγίου. Οι δραστηριότητες είχαν στόχο την ανάδειξη των δικαιωμάτων και δυνατοτήτων των ΑμεΑ, την καλλιέργεια ενσυναίσθησης, αλλά και την παρέμβαση με δράσεις που αίρουν την περιθωριοποίηση και ενθαρρύνουν την κοινωνική συμμετοχή.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε προβολή ταινίας στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και ομιλία για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας. Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου έγινε διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού σε κεντρικούς δρόμους της πόλης από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας, τους μαθητές αλλά και τους δασκάλους του Δημητρούκειο Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, παρουσία του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Λύρου και Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Τοπικής Ανάπτυξης κ. Καραπάνου, οι οποίοι απηύθυναν ομιλία για την εν λόγω ημέρα, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η Παιδαγωγός του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Παπασπύρου Δήμητρα. Η εκδήλωση περιελάμβανε ενημερωτικές, καλλιτεχνικές, αθλητικές και μουσικοχορευτικές δράσεις, οι οποίες περιελάμβαναν παρουσίαση του Αλφαβήτου της Νοηματικής Γλώσσας με συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων, διεξαγωγή μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων (παραδοσιακοί χοροί, γαιτανάκι, γυμναστικές επιδείξεις),  παρουσίαση παραολυμπιακών αθλημάτων  (μπότσια και πετοσφαίριση  καθιστών),  αλλά και δραστηριοτήτων προσομοίωσης με αναπηρικά αμαξίδια και βοηθητικά μπαστούνια με την συμμετοχή όλων των μαθητών. Ακόμη, έγινε προετοιμασία στολιδιών από τους μαθητές με μηνύματα για την εν λόγω ημέρα για να κοσμήσουν το δέντρο των ευχών, αλλά και δημιουργία πίνακα για τη διαφορετικότητα με ανακυκλώσιμα υλικά στα πλαίσια της ομαδικής εργασίας.  

Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Αυτοτελές Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά τους διευθυντές, κ.Πατρόπουλο (Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο), κ.Χαρμαντζή (Δημητρούκειο Ειδικό Δημοτικό), κ. Υφαντή και την υποδιευθύντρια κ.Σύρρου (Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο), τον καθηγητή καλλιτεχνικών κ.Ντούμα, τον κοινωνικό λειτουργό κ. Μπαρή, την ψυχολόγο κ. Σάτλα, την γυμνάστρια κ.Γκαρτζωνίκα, τις εκπαιδευτικούς κ. Πολυγένη και κ. Ράπτη, το γυμναστή και χοροδιδάσκαλο κ. Καραβασίλη, αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς και των τριών σχολείων για την πολύτιμη προσφορά τους στην προετοιμασία και διεξαγωγή των δράσεων. Ακόμη, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Πνευματικό Κοινωνικό Αθλητικό Κέντρο του Δήμου για την παραχώρηση του χώρου, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τους μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου και το ζαχαροπλαστείο Κουτέρης για τη διάθεση των κερασμάτων, όλους τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους, αλλά ιδιαίτερα όλους τους μαθητές των συμμετεχόντων σχολείων για την εποικοδομητική και δημιουργική συμμετοχή τους.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου λειτουργεί στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος « Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020» με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για κάθε διευκρίνιση ή πρόσθετη πληροφορία, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου είναι στη διάθεση των δημοτών από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00π.μ – 16:00μ.μ στην Διεύθυνση Σταυροπούλου 31 (Ραδιομέγαρο)

Τηλ.: 2631363417 Fax: 2631363457

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Διαβάστηκε 930 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.