Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:13 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 13:33

Δόθηκε λύση για την μεταφορά των εκπαιδευόμενων στην ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου και το Εργαστήρι Παναγία Ελεούσα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναλαμβάνει την μεταφορά ατόμων με αναπηρία στην ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου και στο Εργαστήρι Παναγία Ελεούσα (παράρτημα Αγρινίου και Μεσολογγίου). Πρόκειται για δρομολόγια συνολικού προϋπολογισμού περίπου 65.000 ευρώ.

Τη σχετική απόφαση έλαβε η Οικονομική Επιτροπή η οποία συνήλθε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου, διενεργώντας και την σχετική δημοπράτηση των δρομολογίων, προκειμένου να δοθεί λύση στο μείζον κοινωνικό πρόβλημα της μεταφοράς των εκπαιδευόμενων στους δύο φορείς.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε: «Παρά το γεγονός ότι βρεθήκαμε μπροστά σε μία κατάσταση δύσκολη, ουσιαστικά αδιέξοδη, καθώς για τα δρομολόγια μεταφοράς ατόμων με ειδικές ανάγκες δεν υπήρχαν συμβάσεις από την αρχή του σχολικού έτους ενώ και τα σχετικά αιτήματα των φορέων ανέκυψαν μετά τον τελευταίο διαγωνισμό, προσπαθήσαμε και πετύχαμε να προσφέρουμε μία λύση ανακούφισης για το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και για την οριστική επίλυση του ζητήματος. Με σεβασμό απέναντι σε φορείς που ασκούν πολύτιμο κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο, αλλά και με αίσθημα βαθιάς υποχρέωσης απέναντι στο δικαίωμα όλων των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνικοποίηση και την εκπαίδευση, δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αδρανείς και άπραγοι. Το ξέρουμε πως ο χαμένος χρόνος δεν αναπληρώνεται, αλλά είμαστε εδώ για να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει άλλος χαμένος χρόνος…»

Διαβάστηκε 854 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.