Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  7:08 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 18:12

Επανέρχεται ο ποδηλατόδρομος στην περιοχή του Άη Γιάννη Ρηγανά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το έργο της κατασκευής ποδηλατοδρόμου στην περιοχή του Άη Γιάννη Ρηγανά φαίνεται ότι επανέρχεται με αφορμή την επικείμενη αναθεώρηση του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας.

Το συγκεκριμένο έργο είχε ενταχθεί το καλοκαίρι του 2013 στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 5 εκατ. ευρώ. Είχε μάλιστα δημοπρατηθεί από το δήμο Αγρινίου την ίδια χρονιά, ωστόσο δεν συμβασιοποιήθηκε ποτέ, γιατί παρουσιάστηκε εμπλοκή με τα πρώτα χιλιόμετρα του υπό κατασκευή δρόμου “Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης”, που είχε ενταχθεί από το Υπουργείο Υποδομών στο ΕΣΠΑ από το 2012. Ο δήμος Αγρινίου και η τότε δημοτική αρχή Μοσχολιού, όπως έχει αποκαλύψει το ΑγρίνιοCulture.gr, αν και γνώριζε τουλάχιστον από το 2008(!) τη χάραξη του δρόμου που είχε σχεδιάσει το Υπουργείο Υποδομών, προχώρησε σε μελέτη – χάραξη του ποδηλατόδρομου, που έτεμνε… τον υπό κατασκευή δρόμο.

Όπως αποδείχθηκε από την εξέλιξη των πραγμάτων και το έργο του Υπουργείου Υποδομών, αν και προηγήθηκε του ποδηλατόδρομου, ήταν λανθασμένα σχεδιασμένο για άλλους λόγους όμως. Η χάραξη του δρόμου στη θέση «Ρουπακιάς» προσέκρουσε σε πολλά προβλήματα απαλλοτριώσεων και αντιδράσεις ιδιοκτητών, που προσέφυγαν στο ΣτΕ. Το 2015 το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου κάλεσε το Υπουργείο Υποδομών να ξεκινήσει την κατασκευή του έργου από δεύτερο τμήμα του (από το ύψος δηλαδή της Εθν.Οδού Αγρίνιο – Θέρμο) και να τροποποιηθεί η χάραξη του πρώτου τμήματος. Το 2017 το έργο πέρασε από το τομεακό ΕΣΠΑ του Υπ. Υποδομών στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και παράλληλα αποφασίστηκε να μην προχωρήσει η κατασκευή του πρώτου τμήματος και η χάραξη να μετατεθεί νοτιότερα. Από το τότε ουσιαστικά υπήρξε απεμπλοκή των χαράξεων δρόμου και ποδηλατόδρομου.

Τώρα πλέον, όπως έγινε γνωστό από το δήμαρχο Γ. Παπαναστασίου στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμος επικαιροποιεί τη μελέτη και είναι σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έτσι ώστε με την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 να υπάρξει ανάλογη πρόσκληση και το έργο να βρει χρηματοδότηση.

agrinioculture.gr

 

Διαβάστηκε 5135 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.