Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  8:50 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 18:02

Επιστολή Κατσούλα στον Αλκιβιάδη Στεφανή: η έκταση του παλαιού στρατοπέδου στον Άγριλο ανήκει στον δήμο Αμφιλοχίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

To πλήρες σκεπτικό της αντίθεσης του δήμου και της τοπικής κοινωνίας στο ενδεχόμενο εγκατάστασης κέντρου φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων στο παλαιό στρατόπεδο Ψαρογιάννη, στην περιοχή Άγριλος , εκφράζει ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας σε επιστολή του στον αρμόδιο Υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή.
Στην επιστολή που κοινοποιήθηκε και στους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας και στους δημάρχους Ακτίου- Βόνιτσας και Ξηρομέρου ο κ.Κατσούλας σημειώνει πως στο στρατόπεδο πραγματοποιήθηκαν δύο επισκέψεις-αυτοψίες του αντισυνταγματάρχη Ηρακλή Μουρελά αλλά δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές.

Ο δήμαρχος Αμφιλοχίας κάνει λόγο για κλίμα αναστάτωση της τοπικής κοινωνίας και υπογραμμίζει πως η έκταση του λειτουργούσε το παλαιό στρατόπεδο αποτελεί ιδιοκτησία του δήμου Αμφιλοχίας που έχει όλα τα νόμιμα δικαιώματα του επί του ακινήτου αυτού το οποίο και νέμεται ενοικιάζοντας το σε αγρότες και κτηνοτρόφους.
Σημειώνει εξάλλου ότι εντός του χώρου υπάρχει ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο οποίος λειτουργεί κανονικά και εκεί διοργανώνεται πανήγυρης κατά τον δεκαπενταύγουστο και γίνονται λειτουργίες κατά τη διάρκεια του έτους .

Αναφέρει εξάλλου ο κ. Κατσούλας πως η έκταση έχει ενταχθεί στον σχεδιασμό του δήμου για ανάπλαση και δημιουργία θεματικού πάρκου και εγκαταστάσεων αναψυχής μιας και γειτνιάζει με τη λίμνη Αμβρακία που βρίσκεται εντός προστατευόμενης περιοχής Natura ενώ προς τούτο έχει εγγραφεί πίστωση στο τεχνικό πρόγραμμα για τον προϋπολογισμό του δήμου.

Αναλυτικά η επιστολή

 agrinionews.gr
 
Διαβάστηκε 952 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.