Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:42 μμ
 
wm small
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 22:43

Ο ΠΑΣ Ιωνικός 80 στο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ για το μπάσκετ» (βίντεο + φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι Ακαδημίες του ΠΑΣ Ιωνικός 80 ανακοίνωσαν την ένταξή τους στο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ για το μπάσκετ». Οι ακαδημίες θα εκπροσωπήσουν την πόλη του Αγρινίου στο εν λόγω πρόγραμμα που υποστηρίζει μόνο 50 ακαδημίες μπάσκετ από όλη την Ελλάδα επιλεγμένες μετά από μία απόλυτα διαφανή και αυστηρή αξιολόγηση με συγκεκριμένα ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια που ορίζει ο ΟΠΑΠ.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα απαρτίζουν 50 ερασιτεχνικά σωματεία μπάσκετ, στα οποία συμμετέχουν συνολικά 5.000 αθλητές και αθλήτριες, ηλικίας 5 έως 12 ετών.

Η τελική κατανομή ανά περιφέρεια είναι:

• 6 ακαδημίες από νησιά του Αιγαίου
• 14 από τη Βόρεια Ελλάδα
• 5 από τη Νότια Ελλάδα και την Κρήτη
• 15 ακαδημίες από την Αττική
• 10 ακαδημίες από την Κεντρική Ελλάδα (όπου ανήκει και η ακαδημία του ΠΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ 80)

Τα 5.000 παιδιά που συμμετέχουν συνολικά στις 50 ακαδημίες μπάσκετ, απολαμβάνουν τα εξής μοναδικά προνόμια:

• Προπονητικές κατευθύνσεις με βάση τα διεθνή πρότυπα
• Επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους
• Υψηλής ποιότητας αθλητικό υλικό
• Ασφαλιστική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων
• Συμμετοχή σε μεγάλες αθλητικές γιορτές, με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα

Η επίσημη παρουσίαση των Ακαδημιών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στο Markopoulo Park, στην Αθήνα, παρουσία του Εκτελεστικού Προέδρου του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, του Α’ Αντιπροέδρου του ΟΠΑΠ, Σπύρου Φωκά, του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΠΑΠ, Οδυσσέα Χριστοφόρου, καθώς και του Hall of Famer, Ρικ Πιτίνο, ο οποίος στην ομιλία του επισήμανε τη συμβολή του προγράμματος των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ στη δημιουργία των νέων μεγάλων καλαθοσφαιριστών του μέλλοντος!

Στην λαμπρή αυτή εκδήλωση συμμετείχαν σπουδαίοι αθλητές και αθλήτριες του ελληνικού μπάσκετ υποστηρίζοντας έτσι το πρόγραμμα αυτό του ΟΠΑΠ. Το σωματείο του Ιωνικού εκπροσώπησε ο Διαμάντης Δημήτρης, προπονητής στις ακαδημίες.

Η διοίκηση της ομάδας, μετά και τη συγκεκριμένη εξέλιξη, εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της, καθώς αποτελεί δικαίωση της προσπάθειας που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια από την ίδια, τους Προπονητές και τους Αθλητές του συλλόγου. Άλλωστε, οι βασικοί στόχοι του ΠΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ 80 , εστιάζοντας στους αθλητές μικρότερων ηλικιών, βρίσκονται σε απόλυτη εναρμόνιση με τους στόχους του προγράμματος «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ» και είναι η μεθοδική και οργανωμένη εκμάθηση μπάσκετ, βασισμένη πάντα στις αρχές της σωστής διαπαιδαγώγησης.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1479 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.