Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:04 πμ
 
wm small
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 19:05

Μαγικά κόλπα με την Εξισωτική

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μέσα σε 20 μέρες «εξαφανίστηκαν» σχεδόν 1,5 εκατ.  ευρώ απ’ την  Εξισωτική Αποζημίωση.

Πέρασαν μόλις δυο δεκαήμερα από τότε που επισήμως είχε ανακοινωθεί ότι φέτος θα δοθούν επιπλέον 13 εκατ. ευρώ για την Εξισωτική, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 253 εκατ. ευρώ.

  • Τα 170,3 για τις ορεινές περιοχές, τα 72,4 για εκείνες με φυσικούς περιορισμούς και τα υπόλοιπα 10,3 εκατ. ευρώ για τις περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα. Και όλοι είπαμε «μπράβο…πάρα πολύ ωραία».

Το «αγροτοδικείο», βέβαια, εντόπισε και έγκαιρα ανέδειξε τη νέα μεγάλη γκάφα που έκαναν οι φωτεινοί παντογνώστες μηχανογράφοι του ΟΠΕΚΕΠΕ, τονίζοντας σε σχόλιο με τίτλο «Εξισωτική, αλγόριθμοι και …απλά μαθηματικά», ότι κατάφεραν ξανά να τα κάνουν μαντάρα!

Και εξηγήσαμε τότε πως στους σχετικούς πίνακες των δικαιούχων, υπήρχαν άνθρωποι που ΔΕΝ δικαιούνται Εξισωτική, συνταξιούχοι πια, οι οποίοι και έκπληκτοι είδαν ότι έχουν λαμβάνειν, εκεί που δεν το περίμεναν!

Σήμερα, ανέβηκε στη «Διαύγεια» η τελική «Απόφαση Ένταξης», στην οποία, φυσικά, αφού έγιναν οι απαραίτητες διορθώσεις, αποτυπώνονται τα νέα, μειωμένα ποσά.

Πιο συγκεκριμένα:

Η συνολική δημόσια δαπάνη του Μέτρου 13 είναι 251.712.973,33 € (Διακόσια πενήντα ένα εκατομμύρια επτακόσιες δώδεκα χιλιάδες εννιακόσια εβδομήντα τρία ευρώ και 33 λεπτά) και αναλύεται ως εξής:

α) για το Υπομέτρο 13.1, δημόσια δαπάνη ύψους 169.663.097,81 € (Εκατόν εξήντα εννιά εκατομμυρίων εξακοσίων εξήντα τριών χιλιάδων ενενήντα επτά ευρώ και ογδόντα ενός λεπτών),

β) για το Υπομέτρο 13.2, δημόσια δαπάνη ύψους 71.992.148,58 € (Εβδομήντα ενός εκατομμυρίων εννιακόσιων ενενήντα δυο χιλιάδων εκατόν σαράντα οκτώ ευρώ και πενήντα οκτώ λεπτών) και

γ) για το Υπομέτρο 13.3, δημόσια δαπάνη ύψους 10.057.726,94 € (Δέκα εκατομμυρίων πενήντα επτά χιλιάδων επτακοσίων είκοσι έξι ευρώ και ενενήντα τεσσάρων λεπτών).

  • Φυσικά, καμία αναφορά δεν έγινε από κανέναν ούτε για τη μείωση του ποσού που προ ολίγων ημερών είχε ανακοινωθεί ούτε για τα αίτια της μείωσης. Πάντως, το καλό της υπόθεσης είναι ότι, μετά το σχετικό μας σχόλιο, φρόντισαν οι υπηρεσίες του Οργανισμού να διορθώσουν τις γκάφες των ακριβοπληρωμένων μηχανογράφων, πριν δοθούν τα χρήματα.

Διότι, διαφορετικά….άντε να βγάλεις άκρη και να τα πάρεις πίσω!

Διαβάστηκε 1200 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία