Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:39 μμ
 
wm small
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 18:06

Η θεατρική ομάδα «αποΔΡΑΣΗ» πάει στην Αθήνα με «Το φως του γκαζιού»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για δύο παραστάσεις στο θέατρο Ελπίδας

Η θεατρική ομάδα αποΔΡΑΣΗ του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αγρινίου ταξιδεύει στην Αθήνα και παρουσιάζει ένα απ’ τα καλύτερα αστυνομικά θρίλερ «Το φως του γκαζιού» του Patrick Hamilton, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σταμπέλου. Θα δοθούν δύο μόνο παραστάσεις στο θέατρο Ελπίδας, την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου (21:30).

Λίγα λόγια για το έργο:

Λονδίνο, 1890…ο Τζακ και η Μπέλα Μάνιγκαν ζουν μία πληκτική ζωή, παρ’ όλη την οικονομική τους άνεση. Η Μπέλα είναι μία όμορφη γυναίκα έχοντας όλα τα χαρακτηριστικά ενός καλού ανθρώπου. Ο Τζακ είναι ένας παράξενος τύπος, άγριος, απότομος, που προσπαθεί να υποτάξει το μυαλό και την σκέψη της γυναίκας του μειώνοντάς την συνεχώς, ασκώντας πάνω της λεκτική και σωματική βία και θυμίζοντάς της συνεχώς το τέλος της μητέρας της. Τον τελευταίο καιρό όμως, συμβαίνουν κάποια παράξενα πράγματα μέσα στο σπίτι, τα οποία η Μπέλα αδυνατεί να εξηγήσει… Αντικείμενα χάνονται. Βήματα ακούγονται στο κλειστό επάνω πάτωμα. Και όλα αυτά υπό το φως του γκαζιού….

Ο ερχομός του επιθεωρητή Ραφ Πέτερσον θα αλλάξει όλη τη ζωή της Μπέλα μέσα σε ένα βράδυ. Τι συνέβη στο σπίτι που μένει το ζεύγος Μάνιγκαν; Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο Τζακ Μάνιγκαν; Είναι πράγματι η Μπέλα ψυχολογικά ασταθής; Ήταν τρελή η μητέρα της στην πραγματικότητα; Φαντάζεται όντως πράγματα; Ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος των υπηρετριών του σπιτιού; Τι σκοπό έχει στ’ αλήθεια ο αδίστακτος και δολοπλόκος Τζακ; Η αλήθεια θα λάμψει και θα παρασύρει τους πάντες σε ένα απρόσμενο φινάλε.

Σημείωμα Σκηνοθέτη:

«Το φως του γκαζιού» του Άγγλου συγγραφέα Patrick Hamilton, γραμμένο το 1938, αποτελεί ένα από τα καλύτερα αστυνομικά θρίλερ με ευφυέστατη πλοκή, έντονη δράση και αγωνία. Είναι μία γροθιά στο στομάχι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται την καλοσύνη και τη σιωπή των άλλων. Ενθαρρύνει τις γυναίκες που υποφέρουν από κάθε είδους βία και δεν τολμούν να μιλήσουν, να υψώσουν το ανάστημά τους σε κάθε άνδρα που τις κάνει κτήμα του και να ζητήσουν βοήθεια και κυρίως αποδίδει με εκπληκτικό τρόπο την θεία δίκη, την τιμωρία του κάρμα. Η αιώνια πάλη μεταξύ καλού και κακού ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας! Μαντέψτε ποιο θα νικήσει…

-Γιάννης Σταμπέλος-

Η ομάδα αποΔΡΑΣΗ δραστηριοποιείται τα 4 τελευταία χρόνια στο Αγρίνιο και έχει ανεβάσει μία σειρά από πολύ αξιόλογες παραστάσεις. Για πρώτη φορά και μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε στο Αγρίνιο στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του Δήμου Αγρινίου, αποφασίσαμε να κάνουμε το μικρό βήμα στη μεγάλη πόλη και να φέρουμε «Το φως του γκαζιού» κοντά σας. Είναι μία παράσταση που ετοιμάσαμε και δουλέψαμε με πολύ όρεξη και κόπο. Θα ήταν τιμή μας να παρακολουθήσετε την παράστασή μας και να στηρίξετε την προσπάθεια ενός ερασιτεχνικού επαρχιακού θιάσου που απαρτίζεται από αξιόλογους καλλιτέχνες, ο καθένας με το ξεχωριστό του ταλέντο και την αγάπη του για το θέατρο. Καλούμε τους απανταχού θεατρόφιλους της Αθήνας να μας ακολουθήσουν σε αυτή την προσπάθεια.

-Η θεατρική ομάδα-

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

Νατάσα Κοντοκώστα / Μάνα
Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος / Τζακ Μάνιγκαν
Νάντια Φελώνη / Μπέλα Μάνιγκαν
Μαρία Καρδαμπίκη / Ελίζαμπεθ
Ειρήνη Κοζάνη / Νάνσυ
Γιάννης Σταμπέλος / Ραφ Πέτερσον

Συντελεστές:

Διασκευή έργου-Σκηνοθεσία: Γιάννης Σταμπέλος
Σκηνικά: Retronion
Μουσική: Νάντια Φελώνη
Πρωτότυπη ιδέα αφήγησης κειμένου: Νατάσα Κοντοκώστα
Μακιγιάζ: Η θεατρική ομάδα
Κοστούμια: Δήμητρα Παπαλέξη
Κοστούμι Μπέλας Μάνιγκαν: Αρετή Μπλέτσα
Φωτογραφίες: Γιάννης Γρηγορίου

Πληροφορίες παράστασης:

Ημερομηνία: Παρασκευή 13 και Σάββατο 14 Δεκεμβρίου
Θέατρο: Θέατρο Ελπίδας, Σμύρνης 5-7 Αθήνα
Ώρα: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6948 172619

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 1123 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.