Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:21 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 20:46

H Δυτική Ελλάδα στο 11o Φεστιβάλ Μελιού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με ικανοποιητική συμμετοχή εκθετών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το τριήμερο 6-8 Δεκεμβρίου 2019 το 11o Φεστιβάλ Μελιού με σπάνιες ποικιλίες ελληνικού μελιού και νέα προϊόντα.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο οποίος στη σύντομη τοποθέτησή του τόνισε την ανάγκη στήριξης του κλάδου της μελισσοκομίας με συγκεκριμένα μέτρα, ενώ πρόσθεσε ότι «στόχος είναι η επένδυση στο μέλλον της μελισσοκομίας».

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν περισσότεροι από 300 μικροί Έλληνες παραγωγοί (πολλοί από τους οποίους νέοι και γυναίκες μελισσοκόμοι), οι οποίοι παρουσίασαν σπάνια μέλια (μέλι με σπιρουλίνα, με μαύρη σοκολάτα, με γκότζι μπέρι, μύρτιλο και μαστίχα, βιολογικές ποικιλίες κ.ά.), μέλι κρέμα, αλείμματα μελιού (φουντουκόμελο, πραλίνα μελιού), ποτά με βάση το μέλι (Υδρόμελι, ελληνική Τεκίλα με μέλι, ρακόμελο κ.ά.).

Το Φεστιβάλ τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τιμώμενη Περιφέρεια φέτος ήταν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Διαβάστηκε 977 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία