Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  2:10 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 18:53

Διάλεξη για τον Νίκο Καζαντζάκη: Ο Γιώργος Στασινάκης στο 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
-Διάλεξη για τον Νίκο Καζαντζάκη και συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες…
-Ο Γιώργος Στασινάκης στο 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου!
Επιμέλεια: Μαρία Ν. Αγγέλη
Εικόνα: Γ. Στασινάκης, Μ. Αγγέλη, Γ. Κομπορόζος
Πριν μερικές μέρες ο Γιώργος ΣτασινάκηςΠρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη επισκέφτηκε το 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου «Κοσμάς ο Αιτωλός». Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μίλησε στα παιδιά για το έργο του Νίκου Καζαντζάκη και κυρίως για το βιβλίο: Βίος και  πολιτεία του Αλέξη Ζορμπάαπόσπασμα του οποίου διδάσκονται οι μαθητές της Γ Γυμνασίου. Μετά τη διάλεξή του ακολούθησε συζήτηση.
Οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Τάξης  βρήκαν την ευκαιρία να ρωτήσουν για το μεγάλο συγγραφέα Ν. Καζαντζάκη, για το φίλο του το Ζορμπά, για τους απογόνους του Ζορμπά, για τη Δ.Ε.Φ.Ν.Κ. και για το σκοπό της. Ο Γιώργος Στασινάκης απαντούσε με μεγάλη προθυμία στις απορίες των παιδιών.
Ρώτησαν αν σώζεται το σπίτι του Καζαντζάκη στην Κρήτη. Ο Γ.Σ. τους είπε ότι δεν σώθηκε. Ανέφερε ότι υπάρχει Μουσείο  Καζαντζάκη στη Μυρτιά της Κρήτης. Και ότι σε όσα σπίτια έζησε ο Ν.Κ. φρόντισε η Δ.Ε.Φ.Ν.Κ. να μπει μια αναμνηστική πλάκα. Το ίδιο θα κάνουν και στο σπίτι στην Αντίμπ. Είπε ακόμα για τις Πολιτιστικές διαδρομές που διοργανώνει η Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.
Ανέφερε και απόγονους του Ζορμπά… Η  μαθήτρια Κωνσταντίνα  Αρκουμάνη μόλις άκουσε ότι ο Παύλος Σιδηρόπουλος ήταν δισέγγονος του Ζορμπά ενθουσιάστηκε και ανέφερε τα τραγούδια  που γνώριζε. Σε ερώτησή των παιδιών ποιο βιβλίο τους προτείνει να διαβάσουν, τους είπε: -το Ζορμπά! Και μετά τα άλλα.
Στο  τέλος ο Διευθυντής: Γιώργος Κομπορόζος, οι καθηγητές και τα παιδιά αποχαιρέτησαν με σεβασμό τον κύριο Στασινάκη. Εκείνος φανερά ευχαριστημένος παρότρυνε τα παιδιά να διαβάσουν το μεγάλο συγγραφέα! Να παρουσιάσουν το βιβλίο: Βίος και πολιτεία του Αλέξη  Ζορμπά, στο σχολείο τους. Και με την καθοδήγηση των φιλολόγων τους να γράψουν δημιουργικές εργασίες πάνω σε αυτό. Έριξε επίσης την ιδέα ενός διαγωνισμού πάνω στο Ζορμπά.
Έφυγε συγκινημένος με την υπόσχεση ότι θα ξανάρθει. Ιδιαίτερα  συγκινήθηκε από το μαθητή Γιώργο Κωσταντινίδη που του είπε ότι είναι ποντιακής καταγωγής, από την Τραπεζούντα. Του υποσχέθηκε να του στείλει άρθρο για τους πρόσφυγες.
Τα παιδιά φάνηκαν ενθουσιασμένα από τη συζήτηση με τον κύριο Στασινάκη και το χιούμορ του. Όταν κάποια ώρα τους ζήτησα να γράψουν τις εντυπώσεις τους ανταποκρίθηκαν  όλα με μεγάλη προθυμία! Μου είπαν ότι ήταν μια αξέχαστη εμπειρία αυτή η συζήτηση… Ένιωσα ικανοποίηση  από την ανταπόκριση των παιδιών. 
 
Εικόνα: μαθητές, μαθήτριες και καθηγητές/τριες στην αίθουσα εκδηλώσεων…
Παραθέτω ενδεικτικά κείμενα μαθητών και μαθητριών:
I)-Πριν λίγες  μέρες ο κ. Γ. Στασινάκης  επισκέφτηκε το σχολείο μας. Αφού κάναμε το μάθημα: Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, η κ. Αγγέλη σκέφτηκε πως θα ήταν καλό να τον καλέσει να έρθει. Αφού γνωρίζει καλά το έργο του συγγραφέα. Διαδίδει το έργο του Ν.Κ. σε όλο τον κόσμο. Είναι πολυταξιδεμένος ο ίδιος, όπως μας είπε. Μας μιλούσε  για  αρκετές ώρες. Είχε πολλές γνώσεις για τον Καζαντζάκη και για το Ζορμπά. 
Μας έκανε ερωτήσεις και συμμετείχαμε και εμείς στη συζήτηση έχοντας το ενδιαφέρον μας αμείωτο. Πέρασαν ευχάριστα οι ώρες μαζί του, όσο βρίσκονταν στο σχολείο μας. Μάθαμε καινούργια πράγματα και κάλυπτε τις απορίες μας. Αφού μας είπε όσα είχε προγραμματίσει αρχίσαμε να κάνουμε ερωτήσεις. 
Τον ρωτήσαμε και για την προσωπική ζωή του. Και για τον Καζαντζάκη. Μας είπε ότι ασχολείται με το έργο του Καζαντζάκη  εδώ και 50 χρόνια. Αμέσως μας δημιουργήθηκε η απορία πόσο χρονών είναι, και ποιο το κίνητρό του για να συνεχίσει. Μας είπε πως δεν είναι μόνος. Είναι μια ομάδα ανθρώπων που ασχολούνται με τον Καζαντζάκη. Και παρόλο που είναι ηλικιωμένος μας είπε δεν θέλει να κάθεται. Ακόμα μας είπε πως σπούδασε νομική. Επίσης μας πρότεινε να διαβάσουμε το: Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, ολόκληρο και όχι μόνο αυτό το απόσπασμα που έχει το βιβλίο μας.
Στο τέλος, βγάλαμε φωτογραφίες μαζί και από ότι φάνηκε δεν ήθελε να φύγει επειδή του άρεσε πολύ η παρέα μας. Εύχομαι να μας ξαναεπισκεφτεί στο σχολείο μας γιατί ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία και μία ευκαιρία που δεν έχουν πολλά σχολεία. Μάθαμε περισσότερα για το έργο του Καζαντζάκη! 
Δημήτρης Πέρρος
*******************
II)-Πριν από λίγες μέρες ήρθε στο σχολείο μας ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος ο κύριος Στασινάκης, ο οποίος έχει αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στο να ασχοληθεί με έναν εξαίρετο συγγραφέα το Ν. Καζαντζάκη. Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ξεκινήσω με τη συζήτηση που κάναμε. 
Στην αρχή η κυρία Αγγέλη διάβασε ένα απόσπασμα από το κείμενο του Καζαντζάκη, Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά. Τότε άρχισε η ομιλία για τους δύο αυτούς σπουδαίους ανθρώπους. Πρώτα η συνάντησή τους δεν έγινε στο λιμάνι του Πειραιά που λέει το κείμενο αλλά στο Άγιο Όρος. Επίσης, μας είπε ότι εξαιτίας της φήμης που βγήκε ότι ο Καζαντζάκης ήταν άθεος και κομμουνιστής, στερήθηκε αδίκως το Νόμπελ της λογοτεχνίας που το άξιζε.
Επιπλέον στο δεύτερο μέρος του γραπτού μου θα ήθελα να μιλήσω για τον κύριο Στασινάκη. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στη Γαλλία και γνωρίζει ξένες γλώσσες, το οποίο μου έκανε εντύπωση διότι αυτές οι σπουδές είναι δύσκολες. Παράλληλα μου έκανε καλή εντύπωση διότι για να καταφέρει να πετύχει αυτούς τους στόχους έχει διαβάσει πολύ και έχει εκπληκτικές γνώσεις.
Τέλος θα ήθελα να πω την ολοκληρωμένη άποψή μου η οποία είναι πολύ θετική γι’ αυτόν το σπουδαίο άνθρωπο. Και θα ήθελα πάρα πολύ να ξαναέρθει στο σχολείο μας και να ακούσω διάφορες άλλες σημαντικές συζητήσεις…
Βασίλης Λαμπροκωστόπουλος
****************************
III)-Πριν από λίγες μέρες ήρθε στο σχολείο μας ένας πολύ μορφωμένος άνθρωπος ο οποίος έχει ασχοληθεί πάρα πολύ με τη ζωή και το έργο του Ν.Καζαντζάκη. Το όνομά του είναι Γ. Στασινάκης. Ο κύριος Στασινάκης εκτός από μορφωμένος είναι και ένας άνθρωπος που ζει τη ζωή του με αγάπη και με μεράκι γι’ αυτό που κάνει…
Πριν μπει στην αίθουσα εκδηλώσεων τον περιμέναμε με ανυπομονησία. Όταν μπήκε στην αίθουσα τον υποδεχτήκαμε με ένα θερμό χειροκρότημα για να τον κάνουμε να αισθανθεί μια ζεστασιά και έναν θαυμασμό από εμάς. Από τη στιγμή που άρχισε να μιλάει μέχρι το τέλος τον κοιτούσαμε προσηλωμένοι για να μάθουμε πέντε, δέκα πράγματα παραπάνω για τον Ν. Καζαντζάκη. Η αλήθεια είναι ότι δε μιλούσε μόνο ο κύριος Στασινάκης, αλλά κάναμε ένα διάλογο. Εμείς ρωτούσαμε και αυτός απαντούσε στις ερωτήσεις μας.
Ο κύριος Στασινάκης έχει ιδρύσει μια Εταιρεία που λέγεται: Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.). Η Εταιρεία ιδρύθηκε από μια ιδέα της Ελένης της γυναίκας του Ν. Καζαντζάκη. Ο Γ. Στασινάκης κάνει ταξίδια σε αρκετές χώρες για να διαδώσει το έργο του Καζαντζάκη.
Στο τέλος της ομιλίας και της συζήτησης βγάλαμε αρκετές αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί του. Θα θέλαμε να τον ξαναδούμε σύντομα. 
Κωνσταντίνος-Άγγελος Φραγκούλης
**************************
VI)-Πριν από λίγες μέρες ο Γ. Στασινάκης επισκέφτηκε το σχολείο μας, που τον κάλεσε η κυρία Αγγέλη. Ήταν χαρά μας να δούμε έναν τέτοιο σημαντικό άνθρωπο.Μας είπε αρκετά πράγματα. Έχει ταξιδέψει σε εκατό χώρες. Το θέμα της ομιλίας ήταν: ο Καζαντζάκης και ο Ζορμπάς μια αληθινή φιλία.
Μας είπε ότι συναντήθηκαν στο Άγιο Όρος στην πραγματική ιστορία και στη μυθοπλασία στον Πειραιά, σε ένα καφενείο καθώς περίμενε το βαπόρι για την Κρήτη.
Εύχομαι να ξαναδώ τον κύριο Στασινάκη, τον συμπάθησα ιδιαιτέρως.
Εγώ του μίλησα για την καταγωγή μου από τον Πόντο, την Τραπεζούντα. Συγκινήθηκε πολύ. Με έπιασε από το χέρι και είπε έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια στους Πόντιους. Μου είπε να του δώσω τη διεύθυνσή μου για να μου στείλει ένα άρθρο για τους Πόντιους. Το εκτίμησα πολύ που ο κύριος θα με θυμάται και θα μου στείλει γράμμα… Τα είπα στο μπαμπά και στον παππού μου. Με αποχαιρέτησε σαν εγγόνι του.
Γιώργος Κωσταντινίδης
***********************
V)-H επίσκεψη του Γ. Στασινάκη προέδρου της ΔΕΦΝΚ ήταν πραγματικά πολύ σημαντική και αρκετά εκπαιδευτική. Ήρθε στο σχολείο μας  για να μας μιλήσει γενικά για τη ζωή του Καζαντζάκη. Μας μίλησε για τα διάφορα βιβλία του Ν.Καζαντζάκη, όπως το βιβλίο που κάναμε στο μάθημα της λογοτεχνίας: Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά.Από την  πρώτη στιγμή που το είχα διαβάσει αυτό το βιβλίο  με έκανε να θέλω να μάθω περισσότερες πληροφορίες. Σίγουρα το βιβλίο έλεγε πολλά,αλλά ήταν γραμμένο διαφορετικά από το Νίκο Καζαντζάκη. Δηλαδή είχε προσθέσει και κάποια από τη φαντασία του για το Ζορμπά. Όταν ο Στασινάκης ήρθε και μας μίλησε, μας είπε την πραγματική ιστορία του Ζορμπά και του Καζαντζάκη, όπως μας την είχε αναφέρει και η καθηγήτριά μας στη λογοτεχνία. Μας είπε πως στην πραγματικότητα ο Αλέξης Ζορμπάς ονομαζόταν Γιώργος και πως η πρώτη συνάντηση δεν έγινε στον Πειραιά αλλά στο Άγιο Όρος.
Μεγάλο ρόλο έπαιξαν και οι ερωτήσεις που κάναμε στον κύριο Στασινάκη. Κάποιες αφορούσαν τον Καζαντζάκη και το πώς πέρασε γενικά τη ζωή του, γράφοντας τα βιβλία του. Άλλες ερωτήσεις ήταν και για τον ίδιο τον κ. Στασινάκη και για το πώς αποφάσισε να ακολουθήσει αυτό και να κάνει τόσα πολλά ταξίδια μελετώντας τον αληθινό Ζορμπά.
Εκτός της επίσκεψης στο σχολείο, κάποιοι από εμάς τους μαθητές είχαμε την ευκαιρία να είμαστε παρόντες σε μια εκδήλωση στη Δημοτική Αγορά, όπου για μεγάλη μας χαρά ήταν και η καθηγήτριά μας κ.Αγγέλη και παρουσίασε το βιβλίο του Γ. Στασινάκη. Εκεί είπαν κάποια παραπάνω πράγματα σχετικά με τα βιβλία του Καζαντζάκη. Επιπλέον, ειπώθηκαν και αρκετά αστεία τα οποία μας έκαναν να γελάσουμε πολύ!
Αυτή η επίσκεψη του κ. Στασινάκη πραγματικά μας έκανε αρκετά καλό, επειδή πιστεύω πως πάντα πρέπει να μαθαίνουμε για τους Έλληνες συγγραφείς μας. 
Διονυσία Γεωργίου
****************************
VI)-Η επίσκεψη του Γιώργου Στασινάκη προέδρου της ΔΕΦΝΚ στο σχολείο μας μου έδωσε σημαντικές πληροφορίες αλλά και γνώσεις για τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη και του Ζορμπά. Αρχικά μας μίλησε για την γνωριμία του Ν.Καζαντζάκη με το Ζορμπά και μας αποκάλυψε ότι δεν έγινε στο καφενεδάκι όπως μας αφηγείται στο έργο του: Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά αλλά στην πραγματικότητα αυτό έγινε στο Άγιο όρος.
Στη συνέχεια μας είπε για τα ταξίδια του και τις χώρες τις οποίες έχει επισκεφτεί. Μας  πληροφόρησε ότι έχει επισκεφτεί 101 χώρες για να διαδώσει το έργο του Καζαντζάκη. Μετά μας πρότεινε κάποια από τα πολλά και  καταπληκτικά έργα του Καζαντζάκη για να διαβάσουμε. Ένα από αυτά είναι: ο Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά.
Τέλος απάντησε στις ερωτήσεις καθηγητών και μαθητών μέσα στις οποίες ήταν και οι δικές μου. Αυτό με έκανε να χαρώ πολύ γιατί είχα την ευκαιρία να μου απαντήσει ένας σπουδαίος και πολυταξιδεμένος άνθρωπος. Αυτή η ομιλία μου φάνηκε πολύ ωραία. Από αυτή κράτησα πολλά πράγματα. Θα ήθελα να ξανασυναντήσω τον κύριο Στασινάκη και να ξανακούσω μια παρόμοια ομιλία.
Παναγιώτης Γκρίζης
*****************
VII)-Πρόσφατα διδαχτήκαμε στο σχολείο το κείμενο: Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, του Ν. Καζαντζάκη. Με αφορμή το κείμενο αυτό επισκέφτηκε το σχολείο μας ο κύριος Γιώργος Στασινάκης, πρόεδρος της Δ.Ε.Φ.Ν.Κ. 
Μέσα από την ομιλία του μπορέσαμε να μάθουμε ενδιαφέροντα πράγματα για τη ζωή των πρωταγωνιστών: όπως τον τόπο της γνωριμίας, του θανάτου, την πραγματική τους ιστορία, τι έκαναν στη ζωή τους, ακόμα και για τους απογόνους τους. 
Ο Ζορμπάς και ο Καζαντζάκης γνωρίστηκαν στο Άγιο Όρος. Έπειτα έφτιαξαν ένα ορυχείο στη Μάνη. Ύστερα οι δρόμοι τους χωρίστηκαν. Ο Ζορμπάς πήγε στα Σκόπια. Με τον Καζαντζάκη επικοινωνούσαν με επιστολές. Πολλές από τις οποίες έχουν σωθεί. Ο Ζορμπάς πέθανε στα Σκόπια. Εκεί είναι ο τάφος του. Ο κ. Στασινάκης μας είπε ότι πήγαν εκεί με την εγγονή του Ζορμπά. 
Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν από τους πρώτους που επισκέφτηκαν τον τάφο του. Μας μίλησε και για το μουσείο του Καζαντζάκη στην Κρήτη. Έπειτα ζήτησε να του κάνουμε κάποιες ερωτήσεις από τις οποίες μάθαμε και για τους απογόνους του Ζορμπά. Μάθαμε για το Σιδηρόπουλο, τον «πρίγκιπα της ελληνικής ροκ».
Τέλος μας πρότεινε να κάνουμε ένα διαγωνισμό εργασίας πάνω στο Ζορμπά. Αφού διαβάσουμε το βιβλίο να γράψουμε ένα θέμα που θα επιλέξει η φιλόλογος μας. Ήταν πραγματικά μια ενδιαφέρουσα ομιλία η οποία εμπλούτισε τις γνώσεις μας… Ο κύριος Στασινάκης ήταν πολύ καλός, με ευχάριστη ομιλία και δεν μας κούρασε με όσα μας έλεγε!

Κωνσταντίνα Θώδη
****************
VIII)-Την προηγούμενη Πέμπτη καθώς βρισκόμουν στο σχολείο μου είχα την τιμή να γνωρίσω τον κύριο Στασινάκη. Έναν άνθρωπο που μελέτησε τον Καζαντζάκη σχεδόν όλη του τη ζωή και συνεχίζει ακόμη να τον μελετά! Με την πρώτη ματιά θεώρησα πως παρακολουθούσα την διάλεξη ενός συγγραφέα 60 ετών. Όταν έμαθα την ηλικία του ειλικρινά έμεινα «στήλη άλατος». Δε μπορούσα να καταλάβω πώς ένας άντρας 78 ετών είχε χαρακτηριστικά που τον έκαναν 20 χρόνια μικρότερο και ζωντάνια μικρού παιδιού! Φαίνεται πως μελετώντας τον Καζαντζάκη, ο χρόνος δεν έχει επίδραση πάνω του. Ξεκίνησε να μας μιλάει για τη γνωριμία του Καζαντζάκη με το Ζορμπά. Μας πρότεινε να διαβάσουμε το βιβλίο: Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, ένα από τα ομορφότερα βιβλία του Καζαντζάκη. Μας είπε για τη γνωριμία του με την Ελένη, τη δεύτερη γυναίκα του Καζαντζάκη και την ιδέα να ιδρύσει την Εταιρεία για τη διάδοση του έργου του Ν. Καζαντζάκη παντού.

Μετά από αυτή τη διάλεξη άρχισα  να θαυμάζω αυτόν τον αψεγάδιαστο συγγραφέα και τον κ. Γιώργο Στασινάκη. Και όλα αυτά χάρη στην καθηγήτριά μου κυρία Μαρία Αγγέλη.

Αλέξης Ριζογιάννης
******************
IX)-Ο κύριος Στασινάκης επισκέφτηκε το σχολείο μας την προηγούμενη εβδομάδα και μας μίλησε για το Νίκο Καζαντζάκη. Ο κ. Στασινάκης είναι ένας από τους πιο μορφωμένους ανθρώπους που έχω γνωρίσει από κοντά. Γνωρίζει αρκετές γλώσσες και έχει ταξιδέψει σε πάρα πολλές χώρες. Τα ταξίδια είναι κάτι που κάνει εδώ και αρκετά χρόνια και παρά την ηλικία του συνεχίζει να κάνει ακόμα. Είναι αξιόλογος κύριος, έχει απίστευτο λόγο. Με τον τρόπο ομιλίας του μπορεί κανείς να καταλάβει αρκετά πράγματα και να μάθει από αυτά. Μας έλυσε οποιαδήποτε απορία είχαμε για τον Νίκο Καζαντζάκη και το φίλο του το Ζορμπά. Επίσης ο κ. Στασινάκης μας είπε μερικά από τα σημαντικότερα βιβλία του Καζαντζάκη τα οποία μπορούμε να διαβάσουμε. Είναι μεγάλη του χαρά να πηγαίνει από τόπο σε τόπο και να μιλάει για κάποιον άνθρωπο σαν τον Ν. Καζαντζάκη καθώς και να παρουσιάζει βιβλία του. Από αυτή την επίσκεψη κερδίσαμε πολλά, καθώς μάθαμε πράγματα τα οποία ακούγαμε για πρώτη φορά. Είναι σημαντικό άνθρωποι σαν τον κ. Στασινάκη να επισκέπτονται σχολεία για τέτοιες ομιλίες. Τον ευχαριστούμε πολύ για όλα αυτά!   

Ράνια Μουτεσίδη
****************
X)-Στο σχολείο μας, μας επισκέφτηκε ο Γιώργος Στασινάκης ο οποίος έχει μελετήσει πάρα πολύ τον Νίκο Καζαντζάκη. Η επίσκεψη του στο σχολείο μας άξιζε πολύ διότι μας έκανε να μάθουμε ακόμη πιο πολλά πράγματα γι’ αυτόν. Δηλαδή να τον γνωρίσουμε  καλύτερα μέσα από τα έργα του. Επιπλέον μας ανέφερε και για το Ζορμπά. Συγκεκριμένα για τη φιλία τους, το πώς γνωρίστηκαν και ότι χάρη στο Ζορμπά ο Καζαντζάκης επηρεάστηκε σε κάποιες αντιλήψεις που είχε… Ο Ζορμπάς έλεγε στον Καζαντζάκη να διασκεδάζει. Μέσα από αυτή τη φιλία ο Καζαντζάκης εμπνεύστηκε ένα βιβλίο για το Ζορμπά. Ακόμα μας είπε πράγματα για τη ζωή του, τα ταξίδια, τι πίστευε…
Μας πρότεινε κάποια βιβλία του Καζαντζάκη να διαβάσουμε, να μάθουμε περισσότερα. Η επίσκεψή του ήταν πολύ ευχάριστη, εκπαιδευτική και πολύ ενημερωτική. Είναι ένας τόσο σπουδαίος άνθρωπος!
Κωνσταντίνα Παπούτση 
*******************
 
xiromeronews.gr
Διαβάστηκε 800 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.