Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  6:59 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 15:34

Το ντοκιμαντέρ "Η Ανατολή έσβυσε" στην Ναύπακτο (Σαβ 14/12/2019 19:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αντιρρίου «το Καστέλι» παρουσιάζει το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου (Μεσολογγίου 40, Ναύπακτος) το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Η Ανατολή Έδυσε», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Παπαηλιού και ιστορική επιμέλεια Ειρήνης Σαρίογλου.

Στο πλαίσιο της προβολής θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου «Η Μικρασιατική εκστρατεία του Κώστα Μισαηλίδη. Οι ανταποκρίσεις του από το Μέτωπο (1919-1922)». Η ιστορικός Ειρήνη Σαρίογλου θα προλογίσει την προβολή.

Λίγα λόγια για το ντοκυμαντέρ:

Πώς, πότε και γιατί κόπηκε ο ομφάλιος λώρος μας με την Ανατολή;
Το νέο ιστορικό ντοκιμαντέρ του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών βασισμένο στις ανταποκρίσεις του δημοσιογράφου Κώστα Μισαηλίδη για την Μικρασιατική Εκστρατεία (1919-1922). Η τραγωδία ξετυλίγεται μέσα από το λόγο του Μικρασιάτη πολεμικού ανταποκριτή, δημοσιογράφου και ποιητή.  Από τα σκληρά πεδία των μαχών και τα ερείπια, αναδύεται το ανθρώπινο δράμα.

thumbnail H Anatoli edise afisa 1

Διαβάστηκε 880 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.