Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:00 μμ
 
wm small
Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2019 12:49

Ο Παναιτωλικός, το Αγρίνιο και το πανό των φοιτητών του ΔΠΠΝΤ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ίσως να ήρθαν πιο κοντά στην ίδια την ομάδα γιατί το τμήμα τους έχει εκπονήσει και μια εργασία για τον Παναιτωλικό αλλά οι φοιτητές του πανεπιστημιακού τμήματος ΔΠΠΝΤ έδειξαν για άλλη μια φορά στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ότι είναι κοντά σε ότι σηματοδοτεί την ίδια την πόλη όπου ζουν και σπουδάζουν.

Στην «μικρή» εξέδρα όπου υπήρχαν μαθητές χθες( οι οποίοι είδαν κι άκουσαν όλη την παθογένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου) προφανώς υπήρχαν και φοιτητές από το ΔΠΠΝΤ. Κι όχι απλά βρέθηκαν εκεί αλλά εμφάνισαν κι ένα πανό που παρουσίαζε το μόνιμο αίτημά τους: την επανίδρυση του τμήματός τους και την παραμονή τους στην πόλη.

Τα έχουμε ξαναπεί, ίσως και να είναι ιστορικά οι μόνοι φοιτητές που θέλουν να παραμείνουν στην πόλη του Αγρινίου, φυσικά ανεξάρτητα από οπαδικές προτιμήσεις. Ότι ομάδα και να είναι αυτοί οι φοιτητές τον Παναιτωλικό τον νιώθουν ένα κομμάτι από την πόλη, σε αυτό ξεχωρίζουν. Αν μη τι άλλο, ξέρουν την ουσία της πόλης, χωρίς να την οικειοποιούνται κιόλας, αφήνουν εμάς τους ντόπιους να προσπαθούμε να κάνουμε την  ομάδα αυτό που έχουμε εμείς φανταστεί ότι είναι.

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να βλέπουμε και κανένα φοιτητικό πανό στα γήπεδα. Έτσι κι αλλιώς στα γήπεδα ακούμε ήσυχα και τακτοποιημένα εδώ και χρόνια μαζί προσωπικά, κοινωνικά, σεξουαλικά, πολιτικά, ιδεολογικά θέματα, τα πάντα όλα.

Μια χαρά είναι  να διαβάζουμε τι θέλουν οι φοιτητές, οι αγρότες, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι μαγαζάτορες, μια και το γήπεδο είναι ένας χώρος έκφρασης ή, καλύτερα, παρέμβασης. Ή δεν είναι;

Γ.Σ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 5053 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.