Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:47 πμ
 
wm small
Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019 17:58

Ο Δήμος Αγρινίου αποκτά «πράσινα σημεία» (δείτε χάρτη)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα ακόμη βήμα για την αναβάθμιση της ανακύκλωσης

Εντός του 2020 θα αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας των δημοτών – Που θα βρίσκονται και πως θα λειτουργούν   

Ένα ακόμη βήμα για την αναβάθμιση της ανακύκλωσης, πραγματοποιεί ο Δήμος Αγρινίου, δημιουργώντας τρία πράσινα σημεία στην πόλη. Τα πράσινα σημεία είναι η επόμενη πιο αναβαθμισμένη κατηγορία ανακύκλωσης βάσει της σύγχρονης κουλτούρας. Πράσινο σημείο, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Χρήστο Γκούντα, είναι ένας κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος με κτιριακή υποδομή, για την εναπόθεση ανακυκλώσιμων υλικών που θα συλλέγονται ξεχωριστά, όπως γυαλί, χαρτί, λευκοσίδηρος, πλαστικό, λάδια, ηλεκτρικός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός.

Η δημοτική αρχή εξαρχής έχει «επενδύσει» στην ανακύκλωση και η δημιουργία των πράσινων σημείων είναι το επόμενο βήμα για να αποτρέπεται η εναπόθεση αποβλήτων στους ΧΥΤΑ. Παράλληλα, με τη δημιουργία των πράσινων σημείων, όλοι οι πολίτες εκπαιδεύονται στη δημιουργία συνείδησης για τα απόβλητα ώστε να μάθουν τι είναι τα απόβλητα και κυρίως να τα ξεχωρίζουν, καθώς δεν είναι όλα τα υλικά απόβλητα.

Τα τρία πράσινα σημεία θα δημιουργηθούν στην περιοχή του Μουσικού Σχολείου, στην περιοχή των εργατικών κατοικιών της Αγίας Βαρβάρας και στην περιοχή της Νεάπολης,  χώρος όπου θα δημιουργηθεί και ο σταθμός μεταφόρτωσης.

Όλα τα πράσινα σημεία θα διαθέτουν αποθηκευτική δυνατότητα 50 τόνων το καθένα. Αυτό στην περιοχή του Μουσικού Σχολείου θα εξυπηρετεί τη νότια περιοχή του Αγρινίου και τις δημοτικές κοινότητες του Παναιτωλίου και της Μακρυνείας και γενικότερα την  ευρύτερη περιοχή του νότιου – νοτιοδυτικού  δήμου Αγρινίου, ενώ ο εξυπηρετούμενος πληθυσμός θα είναι περίπου 40.000. Το πράσινο σημείο στην περιοχή των εργατικών κατοικιών της Αγίας Βαρβάρας θα εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή του ανατολικού δήμου Αγρινίου, καθώς και τις κοινότητες της Καμαρούλας, του Άγιου Νικόλαου, των Κοκκινοπυλίων, της Παραβόλας, της Αβόρανης και του Καινουργίου με εξυπηρετούμενο πληθυσμό 30.000 περίπου, όπως και το πράσινο σημείο της Νεάπολης, το οποίο θα εξυπηρετεί και την βόρεια περιοχή της πόλης.

Ο βασικός εξοπλισμός για τη λειτουργιά των πράσινων σημείων είναι παλετοφόρο, κοντέινερς συλλογής υλικών, δοχεία συλλογής βρώσιμων ελαίων και λιπών, δοχεία συλλογής ειδικών ρευμάτων αποβλήτων (λαμπτήρες, απόβλητα ηλεκτρονικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, απόβλητα φορητών ηλεκτρονικών στηλών και συσσωρευτών), κλωβούς, ηλεκτρονική ζυγαριά παλετών τριών τόνων και ηλεκτρονικό καταγραφικό σύστημα, ελκυστή κοντέινερ (όχημα μεταφοράς κοντέινερς), όπως επίσης και ένα υπολογιστή με λογισμικό καταγραφής και τήρησης αρχείου.

Χάρτης που απεικονίζουν τα πράσινα σημεία του δήμου Αγρινίου

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1107 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.